Projecten

DR Congo – Succesverhaal: 10 motorfietsen voor pastoraal werk in landelijke parochies

De priesters van het bisdom Boma moeten tot veertig kilometer lopen om de gelovigen te bereiken, want veel parochies bevinden zich in afgelegen plattelandsgebieden. Daarom deed de bisschop van Boma een beroep op Kerk in Nood om 10 motorfietsen te kunnen aanschaffen. Dankzij het genereuze antwoord van onze weldoeners konden wij ze schenken.

Lees meer »

Ecuador: steun voor het gevangenisapostolaat in het aartsbisdom Guayaquil

Over het algemeen neemt het geweld in Latijns-Amerika sterk toe. Ecuador staat op de zesde plaats van de landen die het zwaarst door dit probleem zijn getroffen.
Het aartsbisdom Guayaquil is zeer actief op het gebied van het gevangeniswezen en heeft een initiatief gelanceerd om jonge delinquenten perspectief te bieden en hen te helpen weer op het goede pad te komen.
U kunt ook helpen om Christus bij de gevangenen te brengen en zo een werk van barmhartigheid doen.

Lees meer »

Een pastoraal programma in Noord-Irak

Jongeren stevig verankeren in hun geloof, kinderen christelijk onderwijs geven en gezinnen versterken: dat zijn de grote prioriteiten voor de Chaldeeuws-katholieke aartsbisschop Najib Michael Moussa van Mosoel en Akre. Daarom versterkte hij de catechese aan kinderen en jongeren en de zorg en begeleiding van gezinnen. Hij heeft onze hulp gevraagd. Op deze manier helpen we deze christenen aan te moedigen het Midden-Oosten niet te verlaten, maar trouw te blijven aan de bakermat van hun christelijk geloof.

Lees meer »

India – Succesverhaal: een nieuwe dorpskapel voor een afgelegen parochie

Het dorp Twicholong in het noordoosten van India had zijn eigen kleine kapel, door de mensen zelf gebouwd van lemen stenen en met een tinnen dak. De kapel verkeerde in een zeer slechte staat van onderhoud en was veel te klein. De extreem arme parochianen konden niet voldoende bijdragen voor de bouw van een nieuwe kapel. Daarom vroeg de pastoor om hulp. Het resultaat van de giften van de weldoeners ziet u in de video!

Lees meer »

Bosnië-Herzegovina: een voertuig voor pastoor Darko

Pastoor Darko Anušić van het bisdom Banja Luka in Bosnië en Herzegovina is voortdurend onderweg. Hij is niet alleen pastoor voor twee parochies, maar geeft ook godsdienstonderwijs, bezoekt zieken en ouderen, bereidt kinderen en jongeren voor op de eerste communie en het vormsel, brengt hulpgoederen naar behoeftigen. Om al deze taken te kunnen uitvoeren, heeft hij een betrouwbaar voertuig nodig. Geeft u hem ook een duwtje in de rug?

Lees meer »

Burundi: een auto voor een parochie

In het streven naar verzoening binnen de samenleving en het helen van de wonden uit het verleden willen de paters Montfortanen in de parochie van Bwoga-Chioggia in Burundi hun inzet voor vrede en verzoening versterken en de mensen helpen ‘bruggen van vrede’ te bouwen. Hiervoor hebben ze dringend een voertuig nodig om regelmatig de plaatsen binnen de heel uitgestrekte parochie te kunnen bezoeken.

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid