Projecten

Oekraïne: broeders Albertijnen in dienst van de armsten

De Poolse broeders Albertijnen beheren een huis voor daklozen in Lviv, Oekraïne. Naast de daklozenopvang voorzien ze twee keer per week een warme maaltijd aan 150-200 arme mensen uit de buurt. Op de andere dagen organiseren ze een voedselbedeling.

Lees meer »

Madagaskar – Succesverhaal: bouw van parochiekerken

13/02/2024 Leuven – Madagaskar is een van de armste landen ter wereld. Priester Justin Ranaivomanana is directeur van Caritas Antsirabe en pastoor van een parochie Sint-Luc, waarvan de kerk in 2017 werd gebouwd met de hulp van Kerk in Nood. Bij een bezoek aan België bezocht hij ons en gaf hij zijn getuigenis.

Lees meer »

DR Congo: twee motorfietsen voor het pre-seminarie in Kasongo

06/02/2024 Leuven – Het pre-seminarie van het bisdom Kasongo in DR Congo heeft dringend motorfietsen nodig voor essentiële verplaatsingen. Wilt u ook hulp bieden?

Lees meer »

Angola: de kostbare missie van zes religieuze zusters

31/01/2024 Leuven – Zes Zusters Franciscanessen van Sint-Jozef in Angola zorgen voor jonge meisjes, voor behoeftige patiënten en voor jonge vrouwen die hun leven aan God willen wijden. Deze zusters willen perspectief geven aan anderen. Wilt u hen perspectief geven voor hun missie?

Lees meer »

Colombia: dit betekent u voor 32 seminaristen

23/01/2024 Leuven – “Mensen zoals u, die vervuld zijn van broederlijke liefde, maken het ons mogelijk onze priesterlijke vorming voort te zetten. Namens alle Dienaren van de Heilige Geest dank ik u en bid ik tot God dat Hij u honderdvoudig mag belonen voor wat u hebt gegeven.”

Lees meer »

Tsjaad: hulp voor de opleiding van zeven seminaristen

16/01/2024 Leuven – In het apostolisch vicariaat van Mongo in het oosten van Tsjaad is het een enorme uitdaging om de kosten van de opleiding van zeven plaatselijke toekomstige priesters te dekken. De plaatselijke bisschop Philippe Abbo Chen vraagt hulp. Geeft u deze zeven jonge seminaristen ook een steuntje in de rug?

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid