Nieuws

De #RedWeek van Kerk in Nood werpt licht op de vervolging van christenen wereldwijd

De #RedWeek-campagne, georganiseerd door de internationale pauselijke stichting Kerk in Nood (ACN), vindt plaats van 19 tot 26 november, met als doel de aandacht te vestigen op het gebrek aan religieuze vrijheid en de uitdagingen waarmee vervolgde christenen in verschillende delen van de wereld worden geconfronteerd.

Lees meer »

Zuster Nabila in Gaza diepbedroefd over bombardement op haar school

Een maand na het begin van de huidige oorlog in het Heilig Land zijn de gevolgen voor de kleine christelijke gemeenschap in Gaza verschrikkelijk te noemen.
Bijzonder ontmoedigend was het verlies van de katholieke school van de Zusters van de Heilige Rozenkrans, een instelling die een symbool was geworden van zowel de christelijke aanwezigheid in Gaza als het werk van de Latijns-katholieke Kerk op het gebied van onderwijs. Kerk in Nood had onlangs een hulpproject voor de school goedgekeurd.

Lees meer »

De wereld wil vrede – Meer dan een miljoen kinderen verenigen zich in gebed

Voor het eerst sinds de oprichting van het initiatief in 2005 in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, werd op 18 oktober 2023 de mijlpaal overtroffen van één miljoen kinderen die baden voor vrede en eenheid.

Lees meer »

Dringende oproep tot gebed voor vrede in het Heilig Land

De internationale voorzitster van de stichting Kerk in Nood (ACN), Regina Lynch, zegt diep ontzet en bedroefd te zijn door de uitbraak van geweld die het Heilig Land sinds zaterdag 7 oktober 2023 heeft geschokt. Daardoor zijn al meer dan duizend mensen omgekomen en nog eens duizenden gewond geraakt. Ze roept op tot gebed.

Lees meer »

Kerk in Nood keurt een tweede hulppakket van 500.000 dollar goed voor getroffen regio’s in Syrië

De internationale pauselijke liefdadigheidsinstelling Kerk in Nood (ACN) heeft een tweede hulppakket van bijna een half miljoen dollar goedgekeurd om de plaatselijke Kerk te helpen herstellen van de verwoestende aardbeving in februari.

Lees meer »

Steun voor bijna 400 zomerkampen voor kinderen en jongeren

Tienduizenden kinderen en jongeren uit landen in crisis, zoals Syrië, Egypte, Armenië, Oekraïne en …

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid