Nieuws

Irak: “Christenen zijn als olijfbomen. Je kunt ze verbranden, maar ze zullen nog steeds vrucht dragen”

Velen vreesden dat de invasie van hun thuisland de christenen voorgoed uit Irak zou verdrijven, maar tien jaar nadat ze door militanten van de Islamitische Staat (IS) uit hun thuisland waren verdreven, zijn duizenden christenen teruggekeerd naar de Vlakte van Nineve in de huizen die herbouwd zijn met hulp van Kerk in Nood. Hierbij dragen ze hun liefde voor de Kerk en de hoop op het Evangelie met zich mee.

Lees meer »

Jaaroverzicht 2023: 143,7 miljoen euro aan giften om christenen in nood in 138 landen te helpen

De ontvangen giften van Kerk in Nood voor 2023 weerspiegelen opnieuw de vrijgevigheid van de weldoeners van over de hele wereld om lijdende christenen en de Kerk in nood te helpen. Oekraïne, Syrië en Libanon waren de landen die in 2023 de meeste hulp kregen, terwijl Afrika als continent de meeste steun ontving.

Lees meer »

45 jaar kinderbijbel: kinderen leren over Gods Liefde

Het Vaticaan bereidt zich voor op de eerste Werelddag van de Kinderen, op 25 en 26 mei. In zijn boodschap voor deze gelegenheid benadrukt Paus Franciscus de kostbaarheid van ieder kind in de ogen van God. In 1979 vierde Kerk in Nood het ‘Internationale Jaar van het Kind’ door de kinderbijbel uit te geven ter ondersteuning van de evangelisatie. Sindsdien hebben miljoenen kinderen in hun eigen taal leren bidden door de kinderbijbel, in een van de bijna 200 talen waarin deze is vertaald. Getuigenissen van over de hele wereld bewijzen hiervan.

Lees meer »

Hoofdkantoor van Kerk in Nood ontvangt pelgrimsbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima

Een pelgrimsbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, gezegend door paus Paulus VI in 1967, bevond zich onlangs op het internationale hoofdkantoor van Kerk in Nood (ACN) in Königstein, Duitsland. De uitvoerend president van Kerk in Nood, Regina Lynch, benadrukte het verband tussen Kerk in Nood en de boodschap van Fátima, verwijzend naar de Maagd Maria die in 1917 verscheen aan herderskinderen, als de patroonheilige van de organisatie.

Lees meer »

Soedan: na één jaar oorlog geen seminaristen meer

Op 15 april viert Soedan de eerste verjaardag van het begin van de burgeroorlog in het land. Veel missionarissen en religieuze gemeenschappen moesten het land verlaten en parochies, ziekenhuizen en scholen hebben hun activiteiten stopgezet. Het voorbereidend seminarie van Khartoem moest de deuren sluiten. In buurland Zuid-Soedan is de Kerk actief in het bijstaan van vluchtelingen en in het helpen van seminaristen uit Soedan om hun vorming voort te zetten, met de steun van Kerk in Nood.

Lees meer »

Paus Franciscus bidt voor de martelaren: hun getuigenis “is een zegen voor iedereen”

“De moed van de martelaren, het getuigenis van de martelaren, is een zegen voor iedereen”, verklaart de Heilige Vader in de boodschap voor de pausvideo van maart. Deze video wordt gepromoot door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus en werd geproduceerd in samenwerking met Kerk in Nood.

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid