Nieuws

Paus Franciscus bidt voor de martelaren: hun getuigenis “is een zegen voor iedereen”

“De moed van de martelaren, het getuigenis van de martelaren, is een zegen voor iedereen”, verklaart de Heilige Vader in de boodschap voor de pausvideo van maart. Deze video wordt gepromoot door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus en werd geproduceerd in samenwerking met Kerk in Nood.

Lees meer »

Gezinnen zijn een van de grootste slachtoffers van de oorlog – “Ze worden voortdurend gemarteld”

Conferentie georganiseerd door Kerk in Nood n.a.v. de tiende verjaardag van het begin van het internationale gewapende conflict in Oekraïne en de lancering van de jaarlijkse vastencampagne.

Lees meer »

75 jaar voertuigen voor God

‘Voertuigen voor God’: driekwart eeuw geleden, in 1949, was dat het motto van een fondsenwervingscampagne van Kerk in Nood. Het doel was om motorfietsen en auto’s voor pastorale zorg in afgelegen of verre gebieden te financieren.

Lees meer »

Gebedsweek voor de eenheid van de christenen

Het thema van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen nodigt ons dit jaar uit om onze naaste lief te hebben als onszelf.

Lees meer »
Schendingen vrijheid van godsdienst

Kerk in Nood legt in 2024 de focus op het Midden-Oosten, de Sahel en Latijns-Amerika

Regina Lynch, uitvoerend president van Kerk in Nood, benadrukt de zorgwekkende toename van schendingen van de godsdienstvrijheid over de hele wereld, maar ook de positieve reacties op campagnes van Kerk in Nood zoals ‘Red Wednesday’ en ‘Eén miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’.

Lees meer »

Aartsbisschop van Homs beschouwt emigratie, sancties en corruptie als grote uitdagingen voor Syrië

In het kader van zijn bezoek aan België vorige week bezocht Mgr. Jacques Mourad, de nieuwe Syrisch-katholieke aartsbisschop van Homs, het secretariaat van Kerk in Nood België/Luxemburg in Leuven.

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid