Nieuws

Hoofdkantoor van Kerk in Nood ontvangt pelgrimsbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima

Een pelgrimsbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, gezegend door paus Paulus VI in 1967, bevond zich onlangs op het internationale hoofdkantoor van Kerk in Nood (ACN) in Königstein, Duitsland. De uitvoerend president van Kerk in Nood, Regina Lynch, benadrukte het verband tussen Kerk in Nood en de boodschap van Fátima, verwijzend naar de Maagd Maria die in 1917 verscheen aan herderskinderen, als de patroonheilige van de organisatie.

Lees meer »

Soedan: na één jaar oorlog geen seminaristen meer

Op 15 april viert Soedan de eerste verjaardag van het begin van de burgeroorlog in het land. Veel missionarissen en religieuze gemeenschappen moesten het land verlaten en parochies, ziekenhuizen en scholen hebben hun activiteiten stopgezet. Het voorbereidend seminarie van Khartoem moest de deuren sluiten. In buurland Zuid-Soedan is de Kerk actief in het bijstaan van vluchtelingen en in het helpen van seminaristen uit Soedan om hun vorming voort te zetten, met de steun van Kerk in Nood.

Lees meer »

Paus Franciscus bidt voor de martelaren: hun getuigenis “is een zegen voor iedereen”

“De moed van de martelaren, het getuigenis van de martelaren, is een zegen voor iedereen”, verklaart de Heilige Vader in de boodschap voor de pausvideo van maart. Deze video wordt gepromoot door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus en werd geproduceerd in samenwerking met Kerk in Nood.

Lees meer »

Gezinnen zijn een van de grootste slachtoffers van de oorlog – “Ze worden voortdurend gemarteld”

Conferentie georganiseerd door Kerk in Nood n.a.v. de tiende verjaardag van het begin van het internationale gewapende conflict in Oekraïne en de lancering van de jaarlijkse vastencampagne.

Lees meer »

75 jaar voertuigen voor God

‘Voertuigen voor God’: driekwart eeuw geleden, in 1949, was dat het motto van een fondsenwervingscampagne van Kerk in Nood. Het doel was om motorfietsen en auto’s voor pastorale zorg in afgelegen of verre gebieden te financieren.

Lees meer »

Gebedsweek voor de eenheid van de christenen

Het thema van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen nodigt ons dit jaar uit om onze naaste lief te hebben als onszelf.

Lees meer »

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid