Bosnië-Herzegovina: een voertuig voor pastoor Darko

18/06/2024 Leuven – Pastoor Darko Anušić van het bisdom Banja Luka in het noorden van Bosnië en Herzegovina heeft veel verantwoordelijkheden. Hij is niet alleen pastoor voor twee parochies, Mrkonjić Grad en Liskovica, maar geeft ook godsdienstonderwijs op verschillende scholen in de regio, zorgt voor het onderhoud van twee begraafplaatsen en moet regelmatig helpen in andere naburige parochies. Hij heeft dan ook een zware werklast en is voortdurend onderweg.

In de twee parochies viert hij dagelijks de Heilige Mis. Daarnaast bezoekt hij de zieken en ouderen bij hen thuis of in het verzorgingstehuis, bereidt hij de kinderen en jongeren voor op de eerste communie en het vormsel, brengt hij hulpgoederen naar de behoeftigen en nog veel meer.

Om al deze uiteenlopende opdrachten te kunnen uitvoeren, is hij afhankelijk van een betrouwbaar voertuig. Niet alleen moet hij vele kilometers afleggen, maar de toestand van de wegen is volgens hem ook “catastrofaal” en er bestaat vrijwel geen busdienst. Hij kan dus niet zonder auto.

Daarom heeft pastoor Darko Anušić zich tot ons gewend om hulp te krijgen voor een nieuw voertuig. Zijn oude wagen kan niet meer voldoen aan de vereisten voor zijn opdrachten en hij is bang dat deze binnenkort niet meer te herstellen zal zijn. Wij kunnen deze toegewijde en hardwerkende priester niet teleurstellen en rekenen daarom op uw steun. Hij heeft 11.500 euro nodig.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid