Venezuela: wederopbouw van een parochiehuis verwoest door een tropische storm

28/05/2024 Leuven – Venezuela wordt regelmatig getroffen door tropische stormen en andere natuurrampen, en het land werd bijzonder zwaar getroffen door de passage van de orkaan Julia in oktober 2022, die grote schade aanrichtte. Tientallen mensen kwamen om en talloze huizen werden verwoest.

Een van de plaatsen die het zwaarst door de orkaan werden getroffen, was de parochie van Tarmas in het bisdom La Guaira, in het noorden van het land. Deze stad met ongeveer 14.500 inwoners ligt in de bergen op een hoogte van ongeveer 700 meter boven zeeniveau, en de regenval was zo hevig dat de grond het niet langer kon absorberen, wat leidde tot verwoestende aardverschuivingen. In Tarmas zelf verloren ongeveer 57 gezinnen hun huizen en in veel van de andere dorpen van de parochie werden ook talloze huizen verwoest.

Gelukkig bleef de prachtige 200 jaar oude parochiekerk gespaard, aangezien ze deze op tijd hebben kunnen versterken en ondersteunen. Maar het parochiehuis raakte zwaar beschadigd en moest sindsdien worden gesloopt. Nu kan de pastoor dus nergens meer verblijven.

Het pastorale werk in deze omvangrijke parochie is moeilijk. Het omvat in totaal 10 dorpen met kapellen en 23 kleinere nederzettingen. Het duurt vele uren om de hele lengte en breedte ervan over de ruige, onverharde wegen af te leggen. De parochie is echter zeer actief en levendig.

Ze hebben ons om hulp gevraagd bij de wederopbouw van het parochiehuis – niet alleen zodat de pastoor weer een dak boven zijn hoofd kan hebben, maar ook om een plek te creëren waar catechese en andere parochieactiviteiten kunnen worden gehouden. Wij hebben hen 28.300 euro beloofd.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid