Oekraïne: misintenties voor de priesters en de professoren van het seminarie in Ivano-Frankivsk

17/10/2023 Leuven – De oorlog in Oekraïne treft het hele land – zelfs de delen van het land waar niet wordt gevochten. Ook in West-Oekraïne zijn de mensen armer geworden. Velen zijn hun werk kwijtgeraakt en ook hun pensioenen en sociale uitkeringen lopen gevaar. Ondertussen zijn de prijzen voor voedsel en de globale kosten van levensonderhoud fel gestegen.

Vooral de priesters worden getroffen omdat de gelovigen nu nog maar heel weinig kunnen doneren. Tegelijkertijd helpen de priesters de vluchtelingen en iedereen die in nood is. Vaak stellen zij zelfs hun pastorie ter beschikking. Ook zamelen ze voedsel in voor mensen in nood. Ze sturen regelmatig vrachtwagens naar delen van het land waar oorlog woedt. Er blijft nauwelijks iets over voor hun eigen levensonderhoud.

Aartsbisschop Volodymyr Vijtyshyn van Ivano-Frankivsk schrijft ons: “We zouden zeer dankbaar zijn als u onze diocesane priesters en seminarieprofessoren zou willen steunen met misintenties, omdat deze een grote hulp zijn voor onze geestelijken en veel hoop geven. Wij hopen en bidden dat u bereid zult zijn onze priesters te ondersteunen met misintenties en zijn u zeer dankbaar voor uw begrip en uw reddende hand!”

Wij willen graag de 523 priesters van de archeparchie van Ivano-Frankivsk en de 25 priesters die instaan voor de opleiding van 200 seminaristen, steunen met misintenties van in totaal 69.000 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid