Help extremisme bestrijden in het Heilig Land

09/10/2023 Leuven – Kerk in Nood is de afgelopen 30 jaren betrokken geweest bij meer dan 700 projecten voor christenen in Israël, Palestina en Jordanië, waaronder meer dan 100 in samenwerking met het Latijnse patriarchaat. George Akroush is directeur Projectontwikkeling bij het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem. In een interview met Kerk in Nood spreekt hij over de plannen voor vernieuwing van het pastorale werk onder de christenen in het Heilig Land, die steeds meer in het nauw raken door toenemend extremisme.

Het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem hoopt o.a. de leerplannen in het onderwijs te hervormen om extremisme te helpen bestrijden, in een tijd waarin de samenleving steeds meer geseculariseerd lijkt te raken. “Ondanks ons kleine aantal, minder dan 1%, dienen we toch 40% van het Palestijnse volk. Ondanks alle uitdagingen waar de Kerk voor staat, zijn de beste scholen, de beste ziekenhuizen en de beste instellingen voor mensen met een handicap, wezen, ouderen en vluchtelingen allemaal christelijk. Het belangrijkste instrument voor verandering zijn misschien wel de christelijke organisaties die verbonden zijn aan de verschillende Kerken, vooral de scholen. De Kerk runt bijna 200 scholen in Palestina, Israël en Jordanië, en ze geven les aan honderdduizenden mensen.”

“We willen dat de nieuwe generatie ruimdenkend is en anderen meer accepteert, vooral christenen. We moeten dit instrument gebruiken om de manier van denken van de nieuwe generatie te veranderen. Onze scholen hebben de plicht om de nieuwe generatie te verlichten, om hen te leren toleranter te zijn, meer te accepteren, en om hen de waarden van liefde, tolerantie en respect bij te brengen.

Draag bij aan vrede in het Heilig Land met uw gift!

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid