Oekraïne: broeders Albertijnen in dienst van de armsten

20/02/2024 Leuven – De Poolse broeders Albertijnen beheren al zes jaren een huis voor daklozen in Lviv. Aanvankelijk waren het vooral arme, oude mannen, van wie sommigen ook verslaafd waren aan alcohol en drugs, die hier een dak boven hun hoofd vonden, in ieder geval voor een paar maanden. Tegenwoordig worden ze vergezeld door vluchtelingen uit de betwiste oorlogsgebieden. Het huis biedt plaats aan 30-40 mensen.

Er is veel te doen: de vier broeders Albertijnen die hier wonen, voorzien twee keer per week een warme maaltijd aan 150-200 arme mensen uit de buurt, naast het werk in de daklozenopvang. Op de andere dagen organiseren ze een voedselbedeling. Ze kopen voedsel en ontvangen soms overgebleven voedsel van het leger om in de stad te delen met de allerarmsten.

Ook parochies moeten hun lopende kosten betalen om hun pastorale taken te blijven garanderen. Daarom vraagt metropoliet Mieczyslaw Mokrzycki om 500 euro te geven aan elk van zijn 223 priesters. Dit is een druppel op een gloeiende plaat, maar met onze solidariteit sturen we een signaal van erkenning naar de priesters die hun missie in deze moeilijke oorlogstijd waarmaken.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid