Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans

Op 18 oktober 2021 nodigt de katholieke liefdadigheidsorganisatie en pauselijke stichting Kerk in Nood opnieuw parochies, kleuterscholen, scholen en gezinnen uit om mee te doen aan het jaarlijkse gebedsinitiatief ‘Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’. Het is een gebedsactie voor vrede en eenheid in de hele wereld die tegelijkertijd kinderen en jongeren aanmoedigt om in moeilijke tijden hulp en steun te zoeken bij God, zoals de internationale voorzitter van Kerk in Nood, kardinaal Mauro Piacenza, uitlegt.

Dit jaar draait het initiatief rond de Heilige Jozef, met citaten uit de apostolische brief ‘Patris Corde’ (‘Met het hart van een vader’) die paus Franciscus schreef. ‘Patris Corde’ werd geschreven ter gelegenheid van het jaar van de Heilige Jozef, een jubeljaar dat op 8 december 2021 eindigt. Deze campagne zal kinderen aanmoedigen om hand in hand met Onze-Lieve-Vrouw en onder de bescherming van de Heilige Jozef te bidden. Kardinaal Piacenza herinnert ons eraan dat Sint Jozef “voor ons een goed voorbeeld is van hoe God alle dingen ten goede kan keren door ons gebed, onze trouw en onze gehoorzaamheid aan Zijn Woord”.

Hoewel gehoopt werd dat er in 2021 een einde zou komen aan de beperkingen van het coronavirus, zijn de gevolgen van de ziekte op veel plaatsen nog steeds zeer ernstig. Bovendien is deze crisis niet de enige bedreiging voor de wereld. “Honger, armoede, corruptie, terrorisme, de ontheiliging van het menselijk leven en de vernietiging van de schepping treffen miljoenen mensen”, aldus kardinaal Piacenza. Als antwoord hierop benadrukt hij het belang van het gebed en in het bijzonder het gebed van kinderen in de voorbede voor ‘Gods heil voor de wereld’.

Vorig jaar heeft de campagne ‘Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’ alle records gebroken en kinderen bijeengebracht uit 136 verschillende landen, waaronder Syrië, Irak, Mexico, Armenië, Papoea-Nieuw-Guinea, Nigeria en de Democratische Republiek Congo. Meer dan 509.000 kinderen registreerden zich op de internationale webpagina van Kerk in Nood.

De webpagina biedt gratis materiaal voor biddende mensen in parochies, scholen, kindergroepen en gezinnen. Zoals elk jaar bevat het gratis informatiepakket instructies over het bidden van de Rozenkrans, korte meditaties voor kinderen over de mysteries van de Rozenkrans en een toewijdingsakte aan Onze-Lieve-Vrouw voor kinderen.

Dit jaar staan op de posters de Heilige Jozef naast Onze-Lieve-Vrouw en een gebed tot de Heilige Jozef dat paus Franciscus elke dag bidt. De informatiepakketten kunnen online worden gedownload en zijn, samen met kleurplaten, beschikbaar in 26 verschillende talen. U kunt ze vinden op: https://acninternational.org/millionchildrenpraying/nl/

De oorsprong van het gebedsinitiatief ‘Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans’ gaat terug tot het jaar 2005, toen men een groep kinderen de Rozenkrans zag bidden in een plaatselijk heiligdom in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Sommige volwassenen die getuige waren van het tafereel werden herinnerd aan de woorden van Pater Pio: “Als een miljoen kinderen de Rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen”. Sindsdien verspreidde de gebedsactie zich snel over de hele wereld.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid