Brazilië: de zaden van het Evangelie zaaien in het Amazonewoud

Kinderen uit Ticuna met broeder Lourival en broeder Paolo Braghini bedanken Kerk in Nood voor de donatie van de kinderbijbel in de Ticuna-taal

Kinderen uit Ticuna met broeder Lourival en broeder Paolo Braghini bedanken Kerk in Nood voor de donatie van de kinderbijbel in de Ticuna-taal

31/03/2024 Leuven – Wist u dat de Kapucijnen de inheemse Ticuna-bevolking helpen om het Amazoneregenwoud in stand te houden?

Broeder Paolo Braghini bidt met de Ticuna-indianen in het Braziliaanse Amazonegebied

De Kapucijnen wonen al sinds 1910 in dit gebied. Lang voordat het milieu een kwestie werd, hielpen ze de Ticuna door hun cultuur te beschermen en het Evangelie in hun leven te introduceren. In al die tijd heeft de Franciscaanse gemeenschap gezien hoe telkens wanneer ze werden gedwongen om hun land te verlaten, de regio in slechts zes maanden werd verwoest door het kappen van bomen, mijnbouw, drugshandel en ander kwaad. “De inheemse bevolking is de natuurlijke bewaker van deze bossen”, leggen de broeders uit.

Vanuit uw geloof begrijpt u zeker wat Sônia Pinheiro, vice-hoofd van het dorp Enepü van de Ticuna-stam, zegt, niet alleen over haar biologische kinderen, maar over de hele gemeenschap: “Ik heb de broeders hierheen geroepen om mijn kinderen te dopen. Ik wil niet dat iemand sterft zonder God te hebben leren kennen. Nu staan de namen van al mijn kinderen in de hemel geschreven.” Haar traditionele cultuur kende al het concept van een God, maar ze zegt dat ze zich veel geliefder voelen sinds ze weten dat Jezus ook voor hen is gekomen en dat ze een Moeder hebben die voor hen pleit in de hemel.

Broeder Paolo Braghini in zijn pastorale werk met de Ticuna-indianen in het Braziliaanse Amazonegebied

De Ticuna onderhouden de Kapucijnen door wat ze vangen of verzamelen (vis, fruit, …) met hen te delen. Waar ze niet mee kunnen helpen, is materiaal om hun evangelisatiewerk voort te zetten, zoals boten om meer gemeenschappen te bezoeken en een huis om nieuwe roepingen te ontvangen.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid