Oekraïne: Benedictinessen helpen ontheemden

05/03/2024 Leuven – In 2021 openden de Benedictijnse Missiezusters een huis in Lviv-Solonka en stelden dit open voor intern ontheemden sinds het begin van de oorlog. Ze delen hun dagelijks leven, huishoudelijk werk, vreugde en verdriet. Ze helpen de vluchtelingen niet alleen materieel, maar vooral mentaal en spiritueel weer op de been te komen.

Zr. Bernadeta, overste van de communiteit in Lviv, geeft een voorbeeld: “Sinds het begin van de oorlog hebben we hier ongeveer 1200 vluchtelingen gehad. Momenteel wonen hier 25 vluchtelingen. Een echtpaar kwam er gisteren achter dat hun huis in Avdiyivka (regio Donetsk) verwoest was. We praten met mensen en bidden met ze, maar we kunnen de problemen in de wereld natuurlijk niet alleen oplossen.”

Veel vluchtelingen komen samen om te bidden, te biechten en de Heilige Eucharistie te ontvangen. Sommigen voor het eerst in hun leven. Er zijn ook een schola en een groep misdienaars opgericht. Het aantal mensen dat voor de altijddurende aanbidding komt, neemt gestaag toe.

Hoe levendiger de gebedsgemeenschap echter wordt, hoe meer het lawaai van de aangrenzende snelweg de stilte en contemplatie verstoort. Kerk in Nood heeft ermee ingestemd hen te helpen de kerk en het klooster geluiddicht te maken.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid