Cuba: levensonderhoud voor vier vrouwelijke religieuzen

16/04/2024 Leuven – De Missionarissen van Jezus ‘Verbo y Victima’ werken in afgelegen, arme en moeilijke gebieden waar geen of te weinig priesters zijn. Hun congregatie werd in 1961 in Peru opgericht en is momenteel aanwezig in zeven Latijns-Amerikaanse landen.

De zusters bidden met de gelovigen, troosten de zieken en stervenden op hun laatste reis, mogen hen de Heilige Communie uitreiken, kinderen dopen, begrafenissen en liturgieën van het woord leiden en catechetisch onderwijs geven. Maar ze bieden mensen ook hulp bij de specifieke zorgen en behoeften van hun dagelijks leven. Hun toegewijde dienstbaarheid wordt gevoed door hun contemplatieve gebedsleven.

Sinds 2015 is de congregatie ook in Cuba vertegenwoordigd. In het bisdom Santa Clara, waar per priester ruim 27.000 gelovigen zijn, hebben vier zusters hun centrum in Guasimal en zorgen van daaruit voor ongeveer 9.000 mensen in acht verschillende parochies.

Het gebied is extreem arm. De meeste bewoners leven van de visserij, de landbouw of de veeteelt. Zuster Veronica meldt: “Ondanks alles wat ze meemaken, zijn het hele vriendelijke en opgewekte mensen die vol hoop zijn. Zij hebben de behoefte Gods barmhartige liefde te ervaren en de God te leren kennen die altijd bij hen is geweest en nog steeds is. Onze hoop is voor de kinderen, en zelfs als we soms met tegenstand te maken krijgen, kijken we naar de gekruisigde Heer en vragen Hem om de genade en kracht om dit prachtige werk voort te zetten.”

Maar de zusters hebben geen inkomen en zijn afhankelijk van onze hulp. Wij willen hen graag steunen met in totaal 4.000 euro voor een jaar.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid