Voor de zusters van Sint-Jozef in Oekraïne

19/04/2022 Leuven – Drie zusters van de congregatie van de H. Jozef wonen en werken sinds zes jaar in de Oekraïense stad Joezjno-oekrajinsk. Kindercatechese, bijeenkomsten van de parochiale jeugdgroep “Barmhartige Harten” en de gebedsgroep “Moeders in Gebed” vinden plaats in het klooster. Kinderen, jongeren en volwassenen worden voorbereid op het ontvangen van de sacramenten. Catechese en gebed helpen mensen God te leren kennen en te groeien in geloof.

Daarnaast runnen de zusters een gaarkeuken voor de behoeftigen. Dat is hard nodig, want de armoede die er al was, vooral onder ouderen en gezinnen in Oekraïne, is als gevolg van de pandemie en de oorlog nog groter geworden. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt en de prijzen voor voeding en energie zijn sterk gestegen.

De zusters verrichten hun dienst niet alleen in Joezjno-oekrajinsk, maar ook in verschillende dorpen in de wijde omgeving en in de stad Mykolajiv, die zelfs 120 kilometer verderop ligt. De zusters hebben absoluut een auto nodig die geschikt is voor de wegen. Als 100 weldoeners 150 euro schenken, kunnen we de zusters van Sint-Jozef een voertuig geven, zodat ze iedereen die hen nodig heeft nabij kunnen zijn.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid