Succesverhaal: levensonderhoud voor zusters in Cuba

3/05/2022 Leuven – De congregatie van de “Dienaressen van Maria” werd in het midden van de 19de eeuw in Madrid gesticht om de zieken in ziekenhuizen en in de huiselijke omgeving gratis en met bijzondere liefde en zorg te verzorgen. Zij herkennen Christus zelf in iedere zieke.

De gemeenschap is sinds 1875 ook aanwezig op het Caribische eiland Cuba. Vandaag de dag zijn zusters uit verschillende landen actief in de hoofdstad Havana. Ze komen uit Spanje, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Cuba zelf.

‘s Nachts houden zij de wacht in de ziekenhuizen of bij de patiënten die zij thuis verzorgen. Overdag wassen ze de zieken en maken eten voor hen klaar. De pandemie heeft deze dienst erg moeilijk gemaakt. Bovendien komen elke dag mensen die hulp zoeken naar de poort van het klooster. Meer dan dertig armen, alcoholisten en geesteszieken kloppen aan bij de zusters. Ook zij vinden hulp, troost en zorg.

“Je kunt je niet voorstellen hoe precair de situatie is in Cubaanse gezinnen. De meesten van hen kunnen zich niet veroorloven wat nodig is voor een waardig leven,” meldt zuster Maria Isabel. Daar de zusters hun dienst uit liefde en om Gods beloning verrichten, zijn zij zelf materieel arm.

Zij zijn dan ook dankbaar voor de 7.000 euro die onze weldoeners hebben geschonken als bijdrage in hun levensonderhoud. Zuster Maria Isabel schrijft: “Wij willen nogmaals onze dankbaarheid betuigen, die ook de dankbaarheid weerspiegelt van zovelen die baat hebben bij onze aanwezigheid, onze dienst in het midden van dit volk. Wij vragen God de Vader dat Hij u in Zijn Voorzienigheid mag blijven zegenen en in vele harten vrijgevigheid mag opwekken om te delen met de minderbedeelden”.

 

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 216-05-39 Cuba

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid