Noodhulp voor arme gezinnen in Bourj Hammoud en Nabaa (Libanon)

19/12/2022 Leuven – De crisis die Libanon doormaakt, heeft de inwoners van Bourj Hammoud en Nabaa, die voordien reeds in moeilijke omstandigheden leefden, zwaar getroffen. Ze verkeren nu in bittere armoede. Door werkloosheid en het ontbreken van financiële middelen kunnen zij geen huisvesting, elektriciteit, voedsel en medicijnen betalen. Kanker- en dialysepatiënten kunnen zich niet meer laten behandelen. Veel inwoners lijden aan depressie, neurose en andere psychische aandoeningen. Mannen die niet voor hun gezin kunnen zorgen, vervallen vaak in een negatieve spiraal van huiselijk geweld. Drugshandel en prostitutie zijn de gemakkelijkste manieren geworden om aan geld te geraken en kinderen zijn de eerste slachtoffers. Vandaar de dringende noodzaak om deze gezinnen te helpen.

Zuster Roua (30 jaar), novice van de Congregatie van de Zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria, rijdt in een auto met voedsel voor gezinnen in Bourj Hammoud in Beiroet.

De Zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria zijn sinds 1989 aanwezig in de Maronitische parochie van Sint-Jozef. De zusters hebben een educatieve, pastorale en sociale missie. Ze delen dagelijks maaltijden, kleding, medicijnen, melk voor de kinderen en luiers uit.

Aangezien de middelen van de zusters beperkt zijn, geven zij voorrang aan grote gezinnen, gezinnen met afhankelijke ouderen, gezinnen met personen met een handicap (lichamelijk of geestelijk), alleenwonende bejaarden zonder middelen en gezinnen die hun huis dreigen te verliezen. Daarom helpt het project gezinnen met het betalen van de huur.

De prijs van een gasfles is zodanig gestegen dat gezinnen geen maaltijden meer kunnen koken. Zonder elektriciteit moeten de kinderen bij kaarslicht studeren. Daarom betaalt het project het abonnement op de generator en zorgt het voor een gastank om de twee of drie maanden.

De kinderen hebben schoenen en warme kleren nodig, evenals boeken en schoolbenodigdheden. De ouders kunnen het schoolgeld niet betalen en de kinderen dreigen de school te moeten verlaten. De zusters zorgen ervoor dat de gezinnen het minimum krijgen dat nodig is voor een schooljaar.

(61) Christmas Campaign 2022: LEBANON – Emergency aid for poor families – YouTube

Deze video maakt deel uit van de internationale kerstcampagne 2022 van Kerk in Nood in het teken van Syrië en Libanon, en toont hoe zuster Juliette treurt om de armoede van de Libanese gezinnen die iedere dag aan de deur van haar congregatie smeken om voedsel, medicijnen en andere noodhulp. Met 100 euro kan u een gezin in Bourj Hammoud of Nabaa een maand lang ondersteunen.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 326-07-59 Libanon

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid