Nigeria: slaapmatten en dekens voor de ontheemden in Guma

20/02/2023 Leuven – Het bisdom Makurdi ligt in de staat Benue (Nigeria), waar verschillende aanvallen van gewapende herders (Fulani) hebben plaatsgevonden, die veel levens hebben geëist en talloze mensen dakloos hebben gemaakt. Daardoor werden zij gedwongen om naar kampen voor binnenlandse ontheemden te verhuizen.

Guma herbergt de meeste intern ontheemden in de deelstaat Benue. Er zijn vier kampen (Daudu 1 en 3, Ortese en Gbajimba) en andere niet-officiële kampen. Bovendien is het gebied zwaar getroffen door de overstromingen van oktober 2022, die vele landbouwgronden, huizen en eigendommen hebben verwoest. De gecombineerde gevolgen van de aanvallen en ontheemding en de recente overstromingen hebben een toch al precaire leefsituatie nog verergerd: veel ontheemden zijn nu gedwongen om op de grond te slapen, waardoor ze worden blootgesteld aan het koude weer, muggen, stekende mieren en andere insecten.

Met dit project wordt beoogd 2500 ontheemden in de kampen in Guma te voorzien van dekens en slaapmatten om hun levensomstandigheden te verbeteren. Tot de begunstigden behoren zwangere en zogende moeders, intern ontheemden met een beperking, kinderen van 3 tot 10 jaar en mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Met 8,50 euro kunt u één ontheemde voorzien van een slaapmat. Een deken kost 10 euro.

Bekijk hier de video van onze internationale vastencampagne 2023 ten voordele van Nigeria: (37) Vastencampagne 2023 (NIGERIA): Hulp voor ontheemden – YouTube

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 141-09-59 Nigeria

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid