Tanzania: een auto voor een nieuwe parochie

24/05/2022 Leuven – Het bisdom Kigoma is gelegen in het westen van Tanzania in het grensgebied met Burundi. In 2020 werd de nieuwe parochie van Kumsenga opgericht, die een zeer uitgestrekt gebied bestrijkt. De zeven missieposten liggen tussen 12 en 35 kilometer van het centrum van de parochie. Soms moet pastoor Michael Daniel ook 220 kilometer reizen om evenementen bij te wonen in de zetel van het bisdom in Kigoma.

De priester heeft echter een probleem: hij heeft geen voertuig. Voor sommige noodzakelijke ritten kan hij een bromfiets huren, maar de wegen zijn uiterst slecht en in het regenseizoen worden ze bijna onbegaanbaar. Het is niet ongewoon dat de priester dan over wegen wandelt die in modderplassen zijn veranderd. Over land reizen, brengt het risico met zich mee dat de priester overvallen wordt. Sommige criminelen munten het specifiek op bromfietsers.

Een auto zou meer dan nuttig zijn. Niet alleen opdat de priester zelf snel en veilig de plaatsen kan bereiken waar de gelovigen op hem wachten, maar ook omdat er in de regio geen ander vervoersmiddel is om in geval van nood zieken of hoogzwangere vrouwen naar het afgelegen ziekenhuis te brengen. Zo zou de auto van de priester ook een ambulance zijn die levens redt.

Bovenal zou de auto het veel gemakkelijker maken om pastorale zorg te verlenen aan de gelovigen. Priester Daniël zou dan godsdienstonderwijs kunnen geven op de scholen in de omgeving, oude en zieke mensen kunnen bezoeken en hun de sacramenten brengen, zich intensiever kunnen bekommeren om doopkandidaten en vaker de Mis kunnen opdragen in de verschillende plaatsen.

Het is heel belangrijk voor zijn bisschop dat de pastoor de mensen kan bereiken. Hij vraagt om onze hulp en bidt tot God dat wij pastoor Daniel helpen aan een auto. Wij willen hem niet in de steek laten en hebben 26.000 euro toegezegd voor een voertuig dat geschikt is voor gebruik op het terrein.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 154-01-29 Tanzania

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid