Peru: bestaanshulp voor 26 zusters in het Andesbisdom Huancayo

02/05/2023 Leuven – Zesentwintig zusters uit acht verschillende congregaties zijn actief in het aartsbisdom Huancayo in de Andes. In dit gebied, dat met ongeveer 15.100 vierkante kilometer zo groot is als sommige kleinere landen, wonen slechts ongeveer 743.000 mensen, waarvan 71,5 procent katholiek is. Elke priester moet zorgen voor gemiddeld meer dan 8000 gelovigen die verspreid wonen over uitgestrekte gebieden. De religieuzen zorgen vooral voor de mensen op het platteland.

De meeste inwoners zijn zeer arm en leven van vee en landbouw. De huizen waarin ze wonen zijn gebouwd in de traditionele quincha-stijl van riet en daub, en op veel plaatsen is er zelfs geen basisinfrastructuur. De zusters moeten lange afstanden afleggen over slechte wegen om de gelovigen te bezoeken.

Kardinaal Pedro Ricardo Barreto Jimeno, de aartsbisschop van Huancayo, is blij met het werk van de zusters en vraagt ons hen te steunen. Hij vertelt ons: “Er is een gebrek aan roepingen. We hebben steeds minder roepingen, dus minder priesters en minder religieuzen. Het gebied van Huancayo is enorm groot en de priesters die we hebben kunnen het niet aan. Deze situatie leidt ertoe dat mensen zich in de steek gelaten en ontevreden voelen in de afgelegen gebieden die niet door de priesters worden bereikt. Bovendien zijn er in deze gebieden sekten die elke dag meer aanhangers krijgen en profiteren van de nood van de mensen. De aandacht en activiteiten van de zusters zijn gericht op deze plaatsen waar priesters niet voortdurend beschikbaar zijn. Om de mensen hoop en vreugde te brengen, met hen samen te leven, hun werkelijkheid te delen, hen te bemoedigen en hen het Woord van God voor te houden, verblijven zij twee of drie dagen in de gemeenschappen. Het werk van de zusters wordt zeer gewaardeerd, maar zij hebben niet de financiële middelen om hun kosten te dekken.”

De zusters bereiden kinderen, jongeren en volwassenen voor op het ontvangen van de sacramenten, onderwijzen hen in het geloof, begeleiden gezinnen en verzorgen zieken. Zij staan mensen bij in al hun emotionele, geestelijke en lichamelijke noden. Om hen in staat te stellen hun waardevolle werk voort te zetten, willen wij hen steunen met 10.870 euro. Wie helpt mee?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 234-05-39 Peru

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid