Oekraïne: de zaadjes van geloof en hoop bij jongeren water geven

11/03/2024 Leuven – De jongeren in Oekraïne groeien op te midden van een humanitaire ramp, geweld en persoonlijk verlies. Ze hebben behoefte aan ondersteuning op zowel spiritueel als psychologisch vlak om hoop en veerkracht te vinden te midden van deze moeilijkheden. Pastorale en spirituele begeleiding laten hen samen hun geloof ervaren en vervullen hen met de hoop en liefde van Christus.

Mgr. Vitalyj Kryvytskyj, bisschop van Kiev-Zhytomyr, vraagt om steun voor de jeugdpastorale missie van het bisdom: “Wij geloven dat het dienstwerk van de Kerk aan jongeren haar toekomst is.” Het bisdom wil de roepingenpastoraal stimuleren, vrijwilligerswerk onder de jeugd bevorderen en verschillende activiteiten organiseren zoals bijeenkomsten, vormingen, diocesane kinderdagen, jeugddagen, een voetbaltoernooi, … Daarbij worden ongeveer 300 deelnemers verwacht.

Er is een financiële behoefte van 17.000 euro om verschillende evenementen te organiseren, jeugdleiders op te leiden en psychologische en spirituele steun te bieden aan de jongeren in Oekraïne.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid