Oeganda – Succesverhaal: bijscholing voor een lokale mannencongregatie

18/04/2023 Leuven – De congregatie van de “Broeders van Sint Maarten van Porres” werd in 1953 opgericht in Zuid-Soedan. De religieuzen die er deel van uitmaken, zijn actief in parochies, geven les op scholen en helpen de behoeftigen via verschillende liefdadigheidsactiviteiten.

Omdat de broeders als inheemse Afrikaanse congregatie arm zijn, zijn zij afhankelijk van hulp uit het buitenland, ook voor hun verdere opleiding en geestelijke verdieping. Om anderen te kunnen dienen, moeten zij zelf ook voortdurend versterkt worden in hun geestelijk leven, zodat de roeping niet op een gegeven moment verdampt. Omdat dergelijke evenementen sinds 2013 niet meer konden plaatsvinden, vroeg pater Charles Olum, de overste van de broeders in Oeganda, ons om hulp. Een intensief gebedsleven is immers de basis voor alle andere activiteiten. Ook het gemeenschapsleven van de religieuzen en de trouw aan hun stichtingscharisma zijn belangrijke elementen die leiden tot de heiliging van de zielen. “Christus is het centrum van al onze doelen en verlangens”, schrijft hij ons. De persoonlijke relatie met Christus is het belangrijkste, zegt hij, en de ervaring uit het gebedsleven moet worden omgezet in concrete daden. Deze innerlijke houding moet steeds weer versterkt en geoefend worden. Onze weldoeners hebben de religieuzen daarom gesteund met 7.000 euro voor hun verdere opleiding.

Pater Charles schrijft ons nu: “In naam van God en in naam van mijn confraters die de troost van uw liefde hebben ervaren, danken wij u uit de grond van ons hart voor uw onvermoeibare inzet voor de missie in deze arme regio van Noord-Oeganda. Moge de Almachtige God u zegenen voor het goede werk dat u voor onze broeders hebt gedaan. Mijn confraters hebben grote waardering voor de vriendschapsbanden die ons zijn getoond. We hebben echt begrepen dat een vriend die in nood helpt, een echte vriend is. Wij weten dat u dit offer hebt gebracht uit liefde voor God en wij geloven dat de geestelijke voeding die wij hebben ontvangen ons zal sterken in onze zending in de Kerk. Wij bidden elke dag vurig voor u, vooral in onze dagelijkse Heilige Mis.”

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 158-04-79 Oeganda

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid