Nepal: misintenties voor 31 priesters

26/10/2021 Leuven – De meeste mensen die aan Nepal denken, denken onmiddellijk aan het Himalayagebergte. Het land is populair bij bergbeklimmers; naast de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, zijn er immers nog zeven andere van de hoogste bergen op aarde.

De bevolking bestaat uit veel verschillende etnische groepen. De meerderheid van de 30 miljoen inwoners zijn hindoes. De ongeveer 8.000 katholieken vormen slechts een kleine minderheid.

Ondanks hun kleine aantal, is de Kerk levend in Nepal. Maar de pandemie heeft – net als in buurland India – ook Nepal zwaar getroffen. Dit heeft ook de Kerk hard getroffen. Zelfs in normale tijden is het voor hen moeilijk om financieel rond te komen. De apostolische vicaris Paul Simick, die uit India komt, is zeer begaan met zijn priesters, maar hij kan hun geen salaris betalen. Het weinige dat hij zelf heeft, deelt hij met de priesters die in de armste en meest afgelegen parochies werken, maar door de coronacrisis zijn de middelen nog minder geworden.

De betrokken bisschop schrijft ons: “De misintenties zijn het enige middel waarmee onze priesters in hun persoonlijke en medische behoeften worden voorzien en waarmee zij soms kleine pastorale projecten in hun parochies kunnen uitvoeren. Het vicariaat is echter niet in staat om de priesters op regelmatige basis te ondersteunen. Daarom zou het een zegen zijn als u ons zou kunnen helpen met misintenties. Als u misintenties voor ons kunt missen, zouden we u zeer dankbaar zijn”.

Daarom wil Kerk in Nood de bisschop voor één jaar een bedrag van 24.000 euro overmaken voor de 31 priesters in zijn vicariaat. Zij zullen de Heilige Missen opdragen ter intentie van onze weldoeners en zijn nu al dankbaar voor de hulp.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 338-04-missen Nepal

 

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid