Indonesië: vormingshulp voor 53 novicen van een plaatselijke zustercongregatie

09/05/2023 Leuven – Met 272 miljoen inwoners is Indonesië de grootste moslimnatie ter wereld. Christenen maken slechts tien procent van de bevolking uit, katholieken drie procent.

Maar de Kerk heeft reden tot hoop en vreugde, want er is een verheugend aantal roepingen tot het Godgewijd leven in het Zuidoost-Aziatische land.

Een voorbeeld hiervan zijn de “Dochters van Onze-Lieve-Vrouw-Koningin van de Heilige Rozenkrans”, een inheemse congregatie die in 1958 werd opgericht in Larantuka op het eiland Flores. Elk jaar treden ongeveer 20 jonge vrouwen toe tot de gemeenschap.

Voor vrouwelijke religieuzen is een belangrijke rol weggelegd, want zij kunnen veel doen om ervoor te zorgen dat vrouwen in de Indonesische samenleving meer aanzien krijgen. Geweld tegen vrouwen is een groot probleem in Indonesië. De zusters zorgen voor bewustwording door met gezinnen en jongeren – ook mannelijke – te werken en hen bewust te maken van de waardigheid van vrouwen en meisjes.

Solide geestelijke vorming is essentieel voor het religieuze leven, zeker in een land waar christenen een minderheid vormen en het vooral belangrijk is om stevig geworteld te zijn in de eigen katholieke identiteit. Als plaatselijke congregatie beschikken de “Dochters van Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Heilige Rozenkrans” echter slechts over zeer bescheiden middelen. Daarom willen wij de opleiding van de 53 jonge novicen ondersteunen met 11.000 euro. Wie helpt mee?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 318-03-79 Indonesië

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid