India: Huwelijksvoorbereiding voor jonge paren

14/09/2021 Leuven – Het bisdom Daltonganj is nog jong en bestaat pas 50 jaar. Het ligt in het oosten van India in Jharkhand, een van de armste staten van India. De iets meer dan 67.000 katholieken van het bisdom wonen in 23 parochies. Zij vormen een kleine minderheid onder de 3,2 miljoen inwoners.

45 procent van de inwoners leeft onder de armoedegrens en slechts een kwart van de bevolking kan lezen en schrijven. De meeste katholieke gelovigen behoren tot etnische minderheden en leven in dorpen in de dichte jungle met nauwelijks toegang tot enige infrastructuur. Alleen de Kerk zorgt voor hen.

De kerkelijke huwelijksvoorbereiding speelt een belangrijke rol, omdat zij de basis vormt voor gezonde, christelijke gezinnen, waarin de echtgenoten en alle gezinsleden elkaar respecteren, naar elkaar luisteren, samen hun geloof beleven en de kinderen in liefde en met de nodige zorg kunnen opgroeien. Stabiele, gelukkige gezinnen zijn belangrijk voor een betere toekomst en ook voor het toekomstige leven van de Kerk. Zij zijn ook de beste kweekvijver voor spirituele roepingen.

Om jonge paren optimaal voor te bereiden op het huwelijk en het stichten van een gezin, biedt het bisdom Daltonganj drie keer per jaar tiendaagse cursussen aan. De deelnemers brengen deze tijd door in het diocesaan centrum, aangezien zij bijna allemaal heel ver weg wonen in de jungle, die moeilijk bereikbaar is. Elk jaar nemen 750 paren deel aan de evenementen, die worden onderverdeeld in verschillende talen die in de regio worden gesproken. De laatste drie dagen van de voorbereidingscursussen zijn bedoeld als spirituele retraites om het geloofsleven te verdiepen. Er wordt immers gezegd: “Echtparen die samen bidden, blijven samen”. In de cursussen wordt ook de nadruk gelegd op dit aspect. Tegelijkertijd krijgen de jonge echtparen onderricht over de opvoeding van kinderen en vele andere kwesties van het huwelijks- en gezinsleven.

Kerk in Nood steunt deze belangrijke cursussen gedurende drie jaar met een totaalbedrag van 45.000 euro.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 317-00-49 India

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid