Hulp voor Kinderbijbel: “God spreekt mijn taal!”

30/08/2021 Leuven – De meeste mensen herinneren zich hun eerste kinderbijbel hun hele leven. Adam en Eva in het paradijs, de ark van Noach, de geboorte van Jezus, de bruiloft te Kana, de wonderbare broodvermenigvuldiging – al deze beelden en verhalen hebben zich in ons hart geprent.

Opdat zoveel mogelijk kinderen over de hele wereld deze ervaring ook kunnen hebben, geven wij al 42 jaar de kinderbijbel “God spreekt tot Zijn kinderen” uit. Het boek is vertaald in 191 talen. Met een oplage van meer dan 51 miljoen exemplaren is het een wereldbestseller. Het doel is dat kinderen het Woord van God kunnen lezen in de taal waarin zij bidden en spreken met hun ouders, broers en zussen en vrienden.

In het westen van Zimbabwe, in zuidelijk Afrika, kijken kinderen van de Kalanga-stam al uit naar de kinderbijbel. Voor hen is het idee dat God tot hen spreekt in hun eigen taal iets totaal nieuws. Dit komt doordat hun stam sinds de 19e eeuw wordt gedomineerd door de geïmmigreerde etnische groep Ndebele, die ook werd begunstigd door de koloniale heersers en latere regeringen. Hoewel hun taal erkend is als een van de officiële talen van het land en op 188 scholen wordt gebruikt, zijn er geen andere boeken behalve enkele schoolboeken. Tot nu, omdat de kinderbijbel in de tussentijd in Kalanga vertaald werd. Met uw hulp willen we 12.960 exemplaren aan de kinderen geven. Deze kinderbijbel kost één euro. In totaal is er dus 12.960 euro nodig.

Niet alleen de kinderen zijn dol op de kinderbijbel, maar ook veel volwassenen. In gebieden waar veel mensen niet kunnen lezen en schrijven, draagt het ook bij tot de alfabetisering. “Pastoor, mijn mama leert lezen met de kinderbijbel!” riep een jongetje in Angola trots uit.

Maar het rode boekje is niet zomaar een boekje: het is het Woord van God. Veel kinderen nemen het mee naar de Heilige Mis en houden het in hun hand op weg naar de kerk. “Voor hen is het alsof er goddelijke bescherming van deze bijbel uitgaat, zodat zij zich onderweg beschermd voelen,” melden de missionarissen.

Overal ter wereld bewonderen verbaasde kinderogen de kleurrijk geïllustreerde ‘schat’, zowel in het regenwoud van de Amazone als op de Afrikaanse savanne, in de sloppenwijken van de metropolen, in vluchtelingenkampen of waar oorlog woedt. De boekjes worden jarenlang van hand tot hand doorgegeven, telkens weer verslonden en vaak zelfs aan het hart gedrukt. Zij zijn voor de kinderen het bewijs dat God van hen houdt. En dat Hij tot hen spreekt in hun taal.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 000-00-89

 

 

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid