Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans tegen de crisis

De pauselijke stichting Kerk in Nood (Aid to the Church in Need – ACN) nodigt opnieuw parochies, scholen, kinderdagverblijven en gezinnen uit om op 18 oktober deel te nemen aan het initiatief “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans”. De focus van de gebedscampagne ligt op mondiale eenheid en vrede. Dit jaar vindt dit plaats in een zeer bijzondere context, omdat er nog nooit zo’n wereldwijde gezondheids- en existentiële crisis is geweest.

“Een crisis waarin de hele wereld is en blijft blootgesteld aan een onzichtbaar virus dat honderdduizenden mensen heeft gedood en verwoestende economische en sociale gevolgen heeft, waarvan de meeste nog steeds onvoorspelbaar zijn. Onze wereld is niet langer hetzelfde, en wat tot nu toe als vanzelfsprekend werd beschouwd zal niet langer bestaan,” aldus kardinaal Mauro Piacenza, internationale voorzitter van Kerk in Nood. In een brief aan de kinderen herinnert hij ons eraan dat het in moeilijke situaties als deze heel belangrijk is om samen te werken en elkaar te helpen. “Maar we moeten ook niet vergeten dat de grootste hulp van God komt.”

Paus Franciscus heeft onze gebedsactie “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans” dan ook genoemd tijdens het Angelus op zondag 11 oktober: “Ik moedig deze prachtige gebeurtenis aan waarbij kinderen over de hele wereld betrokken zijn, die vooral zullen bidden voor kritieke situaties die door de pandemie worden veroorzaakt.” Bovendien zal de Heilige Stoel op 18 oktober twitteren over de gebedsactie. Aangezien 18 oktober dit jaar op een zondag valt, worden kinderen in scholen of kleuterscholen opgeroepen om op maandag 19 oktober de Rozenkrans te bidden.

Onze documenten voor de wereldwijde gebedscampagne zijn beschikbaar in 23 talen, waaronder bijvoorbeeld Arabisch en verschillende Afrikaanse talen. Kinderen uit ongeveer 80 landen en alle continenten zullen deelnemen. Van Ghana tot Syrië tot Papoea-Nieuw-Guinea. “Moge dit gemeenschappelijke initiatief van het Rozenkransgebed over de hele wereld ons allen vullen met moed en vertrouwen in Gods liefdevolle bescherming die Hij ons wil geven via Zijn Heilige Moeder,” zei pater Martin M. Barta, geestelijke assistent van Kerk in Nood internationaal.

De campagne van het Rozenkransgebed voor kinderen werd in 2005 gelanceerd in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Terwijl verschillende kinderen de rozenkrans baden in een heiligdom aan de kant van de weg, herinnerden meerdere aanwezigen eraan dat de heilige pater Pio had gezegd: “Wanneer een miljoen kinderen de Rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen”. De campagne verspreidde zich snel over de hele wereld. Kerk in Nood ondersteunt de actie sinds 2008 en nam de organisatie van het hele evenement op wereldniveau twee jaar geleden over.

De pauselijke stichting biedt posters en een gratis boekje voor gebruik in parochies, kindergroepen of gezinnen, met instructies over hoe je de rozenkrans moet bidden, kindvriendelijke reflecties over de rozenkransgeheimen en een toewijdingsgebed van kinderen aan de Moeder Gods. Dit bijbehorend materiaal en meer informatie over de gebedscampagne zijn te vinden via www.acninternational.org/millionkidspraying/nl/.

Wil u graag deelnemen aan “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans”? Laat het ons weten via de sociale media en vergeet dan zeker Kerk in Nood niet te vermelden!

 

Door Maria Lozano

 

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid