Een intensieve cursus voor 25 jonge zusters in India

11/04/2023 Leuven – De congregatie van de Zusters van het Kruis van Chavanod, gesticht in Frankrijk, is sinds 1886 aanwezig in India. Tegenwoordig zijn de zusters actief in de hoofdstad New Delhi en in zeventien deelstaten van het land.

De zusters zetten zich in voor de armen en gemarginaliseerden. Zij vangen straatkinderen en uitgebuite of misbruikte vrouwen op. Ze zorgen voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking en voor verlaten ouderen. De zusters runnen ook behandelcentra voor drugs- en alcoholverslaafden en ze verzorgen aidspatiënten. Zij helpen vrouwen een zekere onafhankelijkheid te verwerven door middel van computer-, kleermakers- en borduurcursussen en stellen hen in staat in hun eigen levensonderhoud te voorzien of bij te dragen aan het onderhoud van het gezin. De zusters geven ook advies en steun aan gezinnen en proberen de Liefde van God aan de mensen over te brengen. Zij houden catecheses in de gemeenschappen, bereiden kinderen en jongeren voor op de eerste communie en het vormsel, brengen de communie naar zieken en helpen mensen, vooral in afgelegen dorpen, om hun geloof te beleven.

Momenteel telt de congregatie in India 25 zogenaamde ‘juniorzusters’. Dit zijn zusters die reeds tijdelijke geloften hebben afgelegd en zich voorbereiden op hun eeuwige professie. Zij zullen samen een intensieve vormingscursus volgen om zich nog dieper voor te bereiden op hun definitieve beslissing om een leven van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid te leiden in dienst van God en hun medemensen. Kerk in Nood wil dit vormingsprogramma steunen met 10.500 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 317-05-79 India

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid