DR Congo: twee motorfietsen voor het pre-seminarie in Kasongo

06/02/2024 Leuven – De propedeuse, of het pre-seminarie, van het bisdom Kasongo ligt in het oosten van de Democratische Republiek Congo. In tegenstelling tot andere delen van het land is de meerderheid van de bevolking daar moslim. De instelling werd in 1936 opgericht en verwelkomde al snel kandidaten uit andere bisdommen die zich twee jaar lang voorbereidden op hun toelating tot het grootseminarie en de studie van filosofie en theologie. In totaal biedt het gebouw ruimte aan 60 jonge mannen.

Nu heeft het pre-seminarie een groot probleem omdat er dringend voertuigen nodig zijn. Het ontbreken van vervoermiddelen zorgt niet alleen voor grote vertragingen, waardoor de hele dienstregeling wordt verstoord, maar ook voor hoge kosten als het nodig is om een taxi te nemen voor essentiële verplaatsingen, zoals doktersbezoeken, essentiële boodschappen en vele andere zaken die regelmatig nodig zijn.

En als er niet genoeg regenwater in de opslagtanks van het huis zit, moet er extra water gehaald worden uit een bron die vijf kilometer verderop ligt. Gebruik van het openbaar vervoer is ook niet zonder risico in het gebied waar veel gewapende groepen actief zijn.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid