Angola: een Mariaheiligdom voor het bisdom Mbanza Congo

18/08/2023 Leuven – Bijna elk bisdom in Angola heeft zijn eigen Mariaheiligdom. De gelovigen hebben een diepe liefde voor de Heilige Moeder, maar tot hun verdriet heeft het bisdom Mbanza Congo, gelegen in een arme regio in het noordwesten van het land, nog niet zo’n bedevaartsoord.

In 2019 legde bisschop Vicente Carlos Kiaziku de eerste steen voor een Mariaheiligdom toegewijd aan “Onze-Lieve-Vrouw van de Overwinning” in het dorp Bungo, dat behoort tot de parochie van het Onbevlekt Hart van Maria van Kikudo. Helaas moest de bouw worden uitgesteld door de coronapandemie, die de al troosteloze economische situatie nog verergerde. De gelovigen, die voordien al arm waren, konden sindsdien de Kerk helemaal niet meer steunen.

Bisschop Kiaziku is echter erg begaan met dit project, omdat hij hoopt dat dit het geloof zal verdiepen en de katholieke identiteit zal versterken te midden van de vele actieve sekten die leden proberen te winnen. Het Mariaheiligdom wordt niet alleen een bedevaartsoord, maar ook een plaats waar retraites en vormingsactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast zegt de bisschop: “Het zal uitdrukken dat de gelovigen met Maria naar Christus willen gaan en Hem samen willen ontmoeten.”

Wij willen dit project, dat geloof, hoop en liefde bij veel mensen zal aanwakkeren, graag steunen met 21.000 euro. Schenkt u ook een bijdrage ter ere van Onze-Lieve-Vrouw?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 110-01-19 Angola

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid