Sri Lanka: Misintenties voor 30 paters rosarianen

10/08/2020 Leuven – De rosarianen zijn de eerste contemplatieve mannelijke kloosterorde die in Azië is ontstaan. De orde werd in het begin van de 20ste eeuw gesticht door Bastiampillai Anthonipillai, die afkomstig was uit de buurt van Jaffna (het huidige Sri Lanka). De orde heeft ook een vrouwelijke tak.

Tegenwoordig telt de mannelijke tak van de rosarianen 25 kloosters, voornamelijk in Sri Lanka en in India. Aangezien het om een inheemse congregatie gaat, ondersteunt Kerk in Nood de kloosterbroeders zowel in Sri Lanka als in India op zeer regelmatige basis met diverse projecten, bijvoorbeeld met misintenties en opleidingshulp.

Deze hulp is tijdens de coronapandemie nog noodzakelijker dan anders. Sinds midden maart is ook in Sri Lanka een lockdown van kracht. Openbare misvieringen konden sindsdien niet meer plaatsvinden. Pater Anil uit het klooster van Kochchikade vertelt over wat hij en zijn medebroeders in de afgelopen maanden hebben meegemaakt. De dichtbevolkte regio is een van de ergst door Covid-19 getroffen gebieden van het land: “Wij hebben in het klooster onze gebruikelijke gebedstijden, de Eucharistische Aanbidding en de viering van de Heilige Mis in stand gehouden. We hebben voor de mensen gebeden en offers gebracht. Ik heb het gevoel dat wij in deze tijd veel zegen hebben mogen ervaren.

In deze periode hebben wij weliswaar geen inkomsten, maar wij verheugen ons om met onze buren en met de armen het weinige dat wij hebben te kunnen delen.” De kloosterbroeders brachten tijdens de lockdown bezoeken aan de armen, met inachtneming van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen brachten ze de Heilige Communie naar de mensen die daarom vroegen, baden voor hen en boden hun ook materiële hulp. “We deelden met hen hetgeen vrijgevige mensen ons hadden gebracht. We hebben iedereen geholpen die ons om hulp heeft verzocht. En wij helpen hen nog altijd zoveel we kunnen.”

We zouden de 30 paters rosarianen in Sri Lanka misintenties voor een totaal bedrag van 19.440 euro willen bezorgen. Ze zullen de Heilige Mis opdragen voor de intenties van de weldoeners die de misintenties hebben geschonken. De gift die ze daarvoor ontvangen, levert een waardevolle bijdrage aan hun eigen levensonderhoud en aan de werken van naastenliefde die ze verrichten.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 312-06-misintenties Sri Lanka

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid