Oekraïne – Succesverhaal: een huis voor de Kapucijnen in Lviv

02/04/2024 Leuven – Enige tijd geleden hadden de drie paters Kapucijnen die sinds 2021 in Lviv werken, onze hulp gevraagd om een groot probleem op te lossen: ze hadden dringend een huis nodig om in te wonen, omdat ze allen opeengepakt zaten in een appartement met twee ruimtes van nauwelijks 50 m². Een oude opslagruimte deed dienst als kapel en de keuken moest ook dienst doen als zitkamer. Er was geen extra ruimte om gasten te huisvesten of gelovigen te ontvangen. Alle gebedsdiensten, vergaderingen en eucharistische aanbidding moesten meestal plaatsvinden in privéwoningen of zelfs in openbare gastenverblijven.

Ondertussen was de behoefte aan pastorale en geestelijke begeleiding in deze tijd van oorlog en crisis alleen maar toegenomen. Hoewel Lviv grotendeels onbeschadigd is gebleven door de gevechten, heeft het toch ruimte moeten maken voor ongeveer 300.000 vluchtelingen uit andere delen van het land, die niet alleen een dak boven hun hoofd nodig hebben, maar ook geestelijke begeleiding, steun en troost.

Broeder Serhii Kippa, de overste van de Kapucijnen in Oekraïne, heeft ons geschreven om ons te bedanken: “Zodra we het huis hadden gekocht, hebben de broeders de garage omgebouwd tot een kapel en zijn ze actief pastoraal werk gaan doen. De mensen komen hier om met de broeders te bidden en hun woorden van hoop en steun te horen. Er is ook regelmatig nachtelijke eucharistische aanbidding. We hebben een aantal herstellingen aan het gebouw uitgevoerd en het aangepast aan de behoeften van de kapucijnengemeenschap. Nu is het huis een klooster, waar de broeders kunnen leven in omstandigheden die passen bij hun leven en gebed. Nogmaals hartelijk dank voor jullie hulp!”

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid