Meer dan 840.000 mensen bidden wereldwijd voor vrede

Meer dan 840.000 mensen uit 140 verschillende landen hebben gehoor gegeven aan de oproep van paus Franciscus aan kinderen om deel te nemen aan het initiatief “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans”, dat plaatsvond op 18 oktober 2022.

Deze gegevens omvatten alleen mensen die zich op de website van Kerk in Nood hebben geregistreerd, dus de aantallen zijn waarschijnlijk nog hoger, omdat veel mensen aan het evenement hebben deelgenomen zonder zich te registreren.

“We zijn erg blij met de respons. Over de hele wereld kwamen kinderen samen om voor vrede te bidden, zelfs in landen die momenteel in oorlog zijn. De Grieks-katholieke Kerk van Oekraïne liet Kerk in Nood bijvoorbeeld weten dat het initiatief in al haar parochies werd gevolgd en er waren ook foto’s van deelnemende kinderen in Pemba, in Mozambique, dat de afgelopen jaren zwaar door terrorisme is getroffen,” aldus Thomas Heine-Geldern, uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood internationaal.

“Sommige cijfers zijn verbazingwekkend! Polen is koploper met bijna een kwart miljoen, gevolgd door Slowakije met 190.000. In Australië en India deden ook veel kinderen mee,” zegt Heine-Geldern.

Kinderen uit Macau (China) namen deel aan de gebedsactie.

Maar hoewel de cijfers en statistieken een idee kunnen geven van de omvang van de gebedsactie “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans,” benadrukt Kerk in Nood dat elk gebed telt. “Er zijn kinderen bijgekomen uit landen waar christenen een kleine groep vormen, zoals Saoedi-Arabië, Oman, Qatar en Azerbeidzjan. En er zijn ook kinderen uit Aziatische landen waar christenen het niet gemakkelijk hebben, zoals Laos, Bhutan – waar één persoon zich heeft aangemeld – en Myanmar.”

Volgens rapporten die aan de organisatie zijn verstrekt, had het initiatief een grote deelname in honderden scholen over de hele wereld. Alleen al in Kenia sloten vijftig scholen zich officieel bij het initiatief aan, en ook scholen uit Spanje, Groot-Brittannië, Zuid-Korea, Argentinië, Chili en Mexico, om maar een paar landen te noemen, deden mee. 

In het heiligdom van Fátima, in Portugal, verzamelden kinderen uit verschillende landen zich bij de kapel van de verschijningen om de dagelijkse Rozenkransrecitatie van 18.30 uur te leiden, die live werd uitgezonden op televisie en radio, zodat veel meer mensen konden meekijken en meebidden.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid