India: Bestaanshulp voor 63 kloosterzusters in Rourkela

07/08/2020 Leuven – In het bisdom Rourkela zijn er 63 zusters van de congregatie van de “Dochters van het Kruis” actief. Normaliter geven de meesten van hen les in scholen of zijn in de parochies werkzaam. Tijdens de coronapandemie daarentegen zijn ze er allemaal, mee bezig om degenen te helpen die het zwaarst onder de crisissituatie te lijden hebben. De zusters nemen de zorg op zich voor bejaarde, zieke en gehandicapte mensen en ondersteunen in het bijzonder ook de migrerende werknemers die op dit ogenblik geen werk meer hebben en met lege handen achterblijven. India staat ondertussen op de vierde plaats in de lijst van landen met het hoogste aantal gevallen van Covid-19. Tegelijk hebben vele miljoenen mensen, vooral migrerende werknemers en dagloners, hun inkomen verloren.

De zusters doen alles wat ze kunnen om hulp te bieden. Ze schrijven ons: “We kunnen niet de hele wereld redden, maar we kunnen minstens de mensen helpen met wie we samenleven en samenwerken”. Enkele van de zusters naaien uit honderden meters stof gezichtsmaskers die hun medezusters aan de behoeftige mensen uitdelen. Het materiaal is echter duur. Daarnaast is er ook nood aan ontsmettingsmiddelen en handschoenen om een verdere verspreiding van het virus zo goed en zo kwaad als het gaat te vermijden.

Aangezien de scholen wegens de pandemie dicht zijn, ontvangen de zusters die als leerkrachten actief zijn al maandenlang geen loon meer. Die lonen vormen echter de voornaamste bron van inkomsten voor de kloostergemeenschap. Kerk in Nood zou hen met 10.000 euro willen helpen.

 

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 317-05-39 India

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid