Ethiopië – Succesverhaal: een kapel voor een afgelegen dorp

21/08/2023 Leuven – De meer dan 500 katholieke gelovigen in het dorp Dakaya in het apostolisch vicariaat Soddo in het zuiden van Ethiopië verheugen zich omdat ze eindelijk hun eigen gebedshuis hebben. Dankzij de hulp van onze weldoeners, die 14.900 euro schonken, kon hun nieuwe kapel eindelijk worden ingewijd.

Dakaya behoort tot de parochie van Sint-Franciscus van Kanafa, die in een zeer landelijk gebied ligt. Het dorp ligt 15 kilometer van het centrum en is alleen bereikbaar via onverharde wegen. De wandeling naar de parochiekerk was voor velen te zwaar. Het dorp had een kleine en erg vervallen kapel. Tot nu toe moest de meerderheid van de gelovigen buiten in de brandende zon blijven wanneer de priester de Heilige Mis kwam opdragen. Pastoor Abraham Waza vreesde dat een deel van de gelovigen naar sekten zou migreren.

Nu heeft de gelovige gemeenschap in Dakaya eindelijk haar eigen kapel. “Onze gebeden zijn nu verhoord en ons geluk is compleet. Onze gelovigen voelen zich thuis. Namens alle gelovigen van de parochie dank ik alle weldoeners. God zegene u. Wij bidden voor u! Ik waardeer uw liefde en uw werk voor het Koninkrijk van God,” schrijft de pastoor ons. We geven zijn dank graag aan jullie door. God zegene allen die hebben geholpen!

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 118-01-19 Ethiopië

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid