Cuba: Hulp bij het repareren van auto’s

7/06/2022 Leuven – Cuba, een eilandenstaat in het Caribisch Gebied, wordt beschouwd als een vakantieparadijs voor buitenlandse toeristen. De economische crisis, die sinds januari 2021 verergerde, beïnvloedt echter het dagelijkse leven van veel Cubanen.

De Kerk lijdt ook onder de moeilijke economische situatie, maar blijft hoop en troost bieden aan de mensen. We ontvingen een vraag naar hulp van het aartsbisdom Camagüey. Het bisdom ligt in het centrum van het land en telt 763.389 mensen, waarvan ongeveer 63% gedoopt katholiek is. Het aartsbisdom bestrijkt een gebied van 15.414 vierkante kilometer. De 28 priesters, 37 zusters en 16 permanente diakens die er werken, moeten dus grote afstanden afleggen om de gelovigen te bereiken.

De voertuigen waarover zij beschikken zijn echter zeer oud. Het oudste voertuig dateert van 1975, het merendeel van de andere voertuigen uit de jaren tachtig. De kost voor de invoer van voertuigen is zeer hoog. De oplossing is om de oude voertuigen steeds opnieuw te herstellen. Deze reparaties en de nodige reserveonderdelen zijn erg duur, maar ze zijn noodzakelijk. Zonder voertuigen zouden de priesters en zusters de afgelegen plaatsen waar mensen op hen wachten niet kunnen bereiken.

Het aartsbisdom heeft een eigen werkplaats om de kosten te minimaliseren, maar het is niet in staat genoeg geld voor alle reparaties bijeen te brengen.

Opdat de gelovigen niet tevergeefs op de sacramenten, de Blijde Boodschap van het Evangelie en de concrete hulp en ondersteuning van priesters en zusters hoeven te wachten, willen wij het aartsbisdom de komende drie jaar met ongeveer 40.000 euro per jaar steunen om de aankoop van reserveonderdelen en de reparatie van voertuigen mogelijk te maken.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 216-08-29 Cuba

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid