Colombia: dit betekent u voor 32 seminaristen

23/01/2024 Leuven – Het seminarie van de priesterbroederschap van de Dienaren van de Heilige Geest in La-Ceja Antioquia, in het noordwesten van Colombia, vierde onlangs zijn 40e verjaardag. In die vier decennia werden 66 priesters uit de gemeenschap gewijd. Ze zijn nu werkzaam in 17 bisdommen in Colombia en ook in zes andere landen: Honduras, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Bolivia, Spanje en de Verenigde Staten.

Vandaag volgen 32 jonge mannen een opleiding in het seminarie van de broederschap. Ze hopen “herders te worden en samen te werken aan de vernieuwing van een wereld die ver is afgedwaald van Jezus Christus, de bron van het leven, en die nu gebroken is en de zin van het leven heeft verloren”, schrijft de rector, pater Amaury Antonio Mestra Duarte. Maar de opleiding van deze toekomstige priesters kost geld. De meeste seminaristen komen uit gezinnen met heel bescheiden middelen.

De 26-jarige Jorge zit nu in het laatste jaar van zijn opleiding. Hij schrijft: „Met veel enthousiasme en liefde wilde ik op de best mogelijke manier op de roep van de Heer antwoorden. Maar ik ben mij er heel goed van bewust dat het zonder de genade van God en zonder uw steun heel moeilijk geweest zou zijn om dit antwoord te geven.

Het seminarie is een huis en een opleidingsschool voor toekomstige priesters, zodat zij hun missionaire dienst kunnen aanbieden in onze eigen bisdommen en in andere landen van de wereld. Het leven in het seminarie bestaat uit gebed en spiritualiteit, die het hart van de priester vormen, en uit theologische studies, gemeenschapsleven en praktisch pastoraal werk.

We richten onze ogen voortdurend op God, die ons geroepen heeft en ons alles geeft wat we nodig hebben. Tegelijkertijd weten we dat mensen zoals u, die vervuld zijn van broederlijke liefde, het ons mogelijk maken onze priesterlijke vorming voort te zetten. Namens alle Dienaren van de Heilige Geest dank ik u en bid ik tot God dat Hij u honderdvoudig mag belonen voor wat u hebt gegeven.”

Ook dit jaar steunen we het seminarie – met een bijdrage van 10.500 euro – zodat deze 32 jongemannen hun roeping kunnen blijven volgen.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid