Bolivia: een huis voor missiezusters in de Andes

12/09/2023 Leuven – De apostolische prelatuur van Corocoro ligt hoog in de Andes in een van de armste regio’s van Bolivia, waar 80% van de bevolking in extreme armoede leeft. Zelfs toegang tot drinkwater en adequate voeding is niet vanzelfsprekend, laat staan medische zorg. De meeste mensen wonen in afgelegen, kleine dorpjes, die moeilijk bereikbaar zijn omdat de wegen onverhard en gevaarlijk zijn. In het regenseizoen zijn ze vaak niet eens begaanbaar.

De Missiezusters van Jezus de Eeuwige Priester zijn een congregatie die in 1947 in Italië werd opgericht. Zij werken in de prelatuur met onbaatzuchtige toewijding en zorgen voor de armste gezinnen, eenzame en verwaarloosde ouderen en weeskinderen. Ze werken ook met mensen met een beperking, onderwijzen de kinderen en jongeren in het geloof en bereiden hen voor op het ontvangen van de sacramenten. Hun werk is voor zoveel mensen een ware zegen.

Voorlopig zijn de zusters tijdelijk gehuisvest in Quime, een heel klein dorpje waar vaak niet eens genoeg drinkwater is. Maar de bisschop wil graag dat ze een huis bouwen op een stuk grond dat eigendom is van de Kerk in het kleine stadje Patacamaya, waar de prelatuur haar zetel heeft. Wij willen dit project graag steunen met 38.000 euro. Helpt u mee?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid