Angola: Mariaheiligdom voor het bisdom van Mbanza Congo

22/08/2022 Leuven – Bijna alle dioceses van Angola hebben hun eigen Mariaheiligdom. De gelovigen tonen een diepe liefde en toewijding voor de Moeder Gods. Maar tot hun groot ongenoegen heeft het bisdom Mbanza Congo, gelegen in een zeer arme regio in het noordwesten van het land, nog niet zo’n bedevaartsoord. In dit deel van Sub-Sahara-Afrika vonden de eerste doopvieringen plaats en werd de eerste kathedraal gebouwd in 1595.

In 2019 legde aartsbisschop Vicente Carlos Kiaziku de basis voor een Mariaheiligdom gewijd aan “Onze-Lieve-Vrouw van Overwinningen” in het dorp Bungo, dat deel uitmaakt van de parochie van het Onbevlekte Hart van Maria van Kikudo. Helaas heeft de coronapandemie, die de toch al ernstige economische situatie aanzienlijk heeft verergerd, het project stilgelegd en moest het werk voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. De gelovigen, die voordien al arm waren, konden de kerkgemeenschap niet langer steunen.

Maar bisschop Kiaziku geeft echt om dit project omdat hij hoopt dat het het geloof zal verdiepen en de katholieke identiteit zal versterken temidden van de vele zeer actieve sekten die proberen leden aan te trekken. Het Mariaheiligdom is niet alleen een bestemming voor pelgrimstochten, het moet ook een plek worden waar retraites en opleidingen plaatsvinden. Het moet daarom dienen als een soort spiritueel centrum van het bisdom en een sterke invloed hebben op het geloofsleven van het volk, zodat ze in het geloof kunnen groeien. Bovendien zou het volgens de bisschop “een symbool moeten zijn van het feit dat de gelovigen met Maria naar Christus gaan en Hem samen willen ontmoeten”.

We zouden dit project, dat tot doel heeft om geloof, hoop en liefde bij veel mensen op te wekken, met 21.000 euro willen steunen, ter ere van de Moeder van God. Wie zou ons willen helpen?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 110-01-19 Angola

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid