Angola: de kostbare missie van zes religieuze zusters

31/01/2024 Leuven – In 1992 kwamen de Zusters Franciscanessen van Sint-Jozef naar Angola. De zusters hebben nu zes kloosters in het zuidwestelijke Afrikaanse land en ondersteunen de bevolking in nood. De vrouwelijke kloosterorde, in de 19de eeuw in Duitsland gesticht, houdt zich vooral bezig met zieken- en ouderenzorg en beheert ook scholen in de missielanden.

Zes zusters werken in Malanje in het noorden van Angola en verrichten hun vruchtbare missie in de bijzonder arme wijk Catepa. Die wijk groeit snel, vooral als gevolg van immigratie uit plattelandsgebieden. Het land wordt herhaaldelijk getroffen door droogte. Het zuiden ervaart momenteel de ergste droogtecrisis in veertig jaar. Veel mensen migreren van het platteland naar de steden op zoek naar perspectief. Maar zelfs daar is er een gebrek aan alles: schoon drinkwater, medische zorg, scholen… Veel jonge meisjes belanden in de prostitutie en tienerzwangerschappen komen vaak voor.

De zusters zorgen voor jonge meisjes die bij niemand anders hulp kunnen vinden en helpen hen aan onderwijs. Ze zorgen ook voor behoeftige patiënten op hun ziekenafdeling. Ook jonge vrouwen die hun leven aan God willen wijden, worden in hun huis opgeleid.

Kerk in Nood wil de zusters graag helpen met een levensonderhoud van 3.000 euro, zodat zij hun kostbare missie kunnen blijven uitoefenen.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid