Uma Wijnants vertelt over haar spirituele plekken

FacebookTwitterGoogle+
Eén van de spirituele plekken van Uma Wijnants, directeur van Kerk in Nood, bevindt zich in de Sint-Pieterskerk te Leuven.

Eén van de spirituele plekken van Uma Wijnants,
directeur van Kerk in Nood,
bevindt zich in de Sint-Pieterskerk te Leuven.

In de laatste aflevering van Braambos op Radio 1 in de vakantiereeks ‘Verano, zomerse gesprekken op spirituele plekken’ is Uma Wijnants de zomergast. Uma Wijnants is directeur van de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood.  Terugblikkend op een ontmoeting met Mgr. Oliver Dashe Doeme, de bisschop van het door Boko Haram geplaagde bisdom Maiduguri in Noord-Nigeria, zegt ze: “Ik krijg echt lessen in geloofsvertrouwen, in hoop hebben en blijven hebben en geloven in de toekomst. Dat God, de Voorzienigheid, zoals de mensen zeggen, er altijd is. Ik ben een gelukzak dat ik dit mag beleven, hier in België en voor heel wat mensen in de wereldkerk.”

Uma Wijnants koos voor het programma ook twee liedjes uit die haar bijzonder raken: Lied van Petrus van Stef Bos en Bange blanke man van Willem Vermandere. Het programma Braambos wordt uitgezonden op dinsdag 25 augustus om 20:03 op Radio 1. U kunt de uitzending hieronder ook opnieuw beluisteren.

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

  • Paula TECK , op 2015-09-05 20:38:52

    DANK VOOR JE GETUIGENIS. WE BIDDEN VOOR ELKAAR. ZR. PAULA SS.CC.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation