Tsjechië: renovatie van een huis voor het werk van de Salesianen van Don Bosco

16/08/2022 Leuven – De Salesianen zijn sinds 1990 actief in de stad Teplice. Zij dragen zorg voor drie parochies in de stad zelf en vier andere in de omliggende dorpen. Ze hebben hun handen vol, want er zijn veel sociale problemen in de regio. De werkloosheid en de criminaliteit zijn hoog, vooral onder jongeren. De mensen zijn gemiddeld armer en lager opgeleid dan in andere delen van het land.

De Salesianen hebben daarom een centrum opgericht om met deze kinderen en jongeren te werken. Naast catechese worden er zomerkampen en christelijke weekendactiviteiten aangeboden. Maar het centrum richt zich ook tot volwassenen en organiseert diverse geloofscursussen, vorming voor echtparen, oecumenische bijeenkomsten en nog veel meer. Daarnaast zijn de Salesianen actief in het gevangenispastoraat. Zij bezoeken mensen in ziekenhuizen en bejaardentehuizen en dragen in het bijzonder zorg voor Roma-families.

Hun centrum, “Living House” genaamd, bereikt jaarlijks 1.500 kinderen, 400 jongeren en 500 volwassenen. 30 werknemers en 200 vrijwilligers ondersteunen de zes salesianen bij hun werk. Het huis moet echter gerenoveerd worden. Wij willen graag helpen met 30.000 euro, omdat wij weten dat het werk van de Salesianen uiterst waardevol is en vruchten afwerpt. Wie helpt mee?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 430-04-19 Tsjechië

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid