Tanzania en Kenia – Succesverhaal: Youcat in het Swahili

25/07/2022 Leuven – Het YOUCAT-boek is de catechismus van de katholieke Kerk voor jongeren en jongvolwassenen. De belangrijkste inhoud van het geloof wordt kort samengevat en gemakkelijk te begrijpen in een vraag-en-antwoord stijl. Illustraties maken het boek, dat inmiddels in 58 talen is verschenen, nog aantrekkelijker.

De religieuze gemeenschap van de Dochters van Sint-Paulus heeft het boek in het Swahili vertaald om het toegankelijk te maken voor jongeren in Tanzania en Kenia. Einde 2019 was de vertaling klaar. De vreugde was groot, maar toen kwam de pandemie, die alles moeilijker maakte. De zusters hadden grote plannen: zij wilden scholen bezoeken om het boek aan leerlingen, leraren en ouders te presenteren.

Er werden jongerenbijeenkomsten gepland en ook talrijke initiatieven in het kader van het jongerenpastoraat van de bisdommen. Maar het coronavirus had deze activiteiten helaas geblokkeerd. Zodra de situatie het toeliet, zetten de zusters hun inzet voort.

Ondanks deze obstakels genieten ondertussen veel jongeren van het boek. Het is bijzonder nuttig voor gevangenispastoraat. Zuster Olga Massango van de Zusters Paulinen schrijft: “Broeder Linus en broeder Paulus waren erg blij en vinden deze boeken erg nuttig voor onze zusters en broeders in de gevangenis. Wij zijn Kerk in Nood dankbaar dat zij ons helpt onze broeders en zusters te bereiken die de ervaring van Gods barmhartigheid het hardst nodig hebben. Weet dat wij voor u en alle weldoeners bidden”. 

Dankzij uw hulp hebben wij het drukken van 6.000 exemplaren kunnen financieren met 13.800 euro.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling op uw overschrijving: 199-00-89 Tanzania & Kenia

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Name(Vereist)
Adres(Vereist)
U zal worden omgeleid naar een beveiligde betaalpagina om uw betaling te voltooien.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid