Rusland: Top Kerk in Nood internationaal ontmoet Mgr. Hilarion in Moskou

FacebookTwitterGoogle+

Moskou/ Königstein im Taunus 21.04.2015 Het hoofd van het Departement voor de Externe Relaties van de Russisch-orthodoxe Kerk van het patriarchaat van Moskou Mgr. Hilarion Alfeyev ontving op 20 april de Uitvoerende President van de Pauselijke stichting Kerk in Nood, baron Johannes Heereman, samen met enkele leden v?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????an de Uitvoerende Raad. In het één uur durende gesprek noemde Mgr. Hilarion Kerk in Nood een “betrouwbare partner” die al twintig jaar lang steun geeft “in het bijzonder voor de vorming van priesters wat belangrijk is voor het Kerkelijke leven.”

Baron Johannes Heereman verklaarde: “Vooral in moeilijke tijden is het in het belang van alle betrokkenen om de opgebouwde goede betrekkingen die gegroeid zijn in een meer dan twintigjaar durende samenwerking te onderhouden. Op deze wijze hebben we steeds naar nieuwe wegen gezocht om de theologische uitwisseling tussen de verschillende denominaties en de voortdurende theologische vorming verder te ontwikkelen. Ook de toekomstige projecten zijn er op gericht om de dialoog tussen de orthodoxe Kerk in Rusland en de katholieke Kerk te versterken.” Andere punten die aan bod kwamen tijdens het één uur durende gesprek behandelden de uitdagingen waarvoor beide Kerken staan in de onze wereld van vandaag. Het gaat dan om de gemeenschappelijke bezorgdheid over de situatie van de gezinnen in de hedendaagse samenleving, het probleem van de vervolging van de christenen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, en over de ontwikkelingen in de moslimwereld.

EMK

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation