Red Wednesday 2021

Dit rapport is verkrijgbaar bij Kerk in Nood.

Jaarlijks organiseert Kerk in Nood een ‘Red Wednesday’ waarbij de 23 secretariaten van onze internationale liefdadigheidsorganisatie aandacht vragen voor vervolgde christenen en vrijheid van godsdienst in de wereld. Red Wednesday 2021 zal dit jaar doorgaan op woensdag 24 november.

“Hoewel Covid-19 veel dingen heeft veranderd, blijven christenen de meest vervolgde religieuze gemeenschap ter wereld. Om de aandacht te vestigen op deze pijnlijke realiteit zullen kathedralen, kerken en openbare gebouwen in veel landen op vier continenten rood verlicht worden,” bevestigt Thomas Heine-Geldern, uitvoerend president van Kerk in Nood (Aid to the Church in Need – ACN). “Deze verlichting is een sterk signaal van steun voor al degenen die gediscrimineerd worden, maar zich er niet vrijelijk over kunnen uitspreken en die hopen dat anderen hun stem namens hen zullen verheffen.”

Op woensdag 24 november 2021 zal Kerk in Nood haar secretariaat in de Abdij van Park te Leuven rood laten oplichten. Wenst u graag meer informatie over het verontrustende probleem van de christenvervolging? Komt u langs in het secretariaat om een kaarsje aan te steken voor alle getroffenen of wil u bidden voor de vervolgde christenen met onze gratis gebedskaart? Dan verwelkomen de directeur, Mevr. Uma Wijnants, en de medewerkers u graag die woensdag tussen 9u en 16u in Abdij van Park 5.

Reserveren is niet verplicht, maar u kan ons altijd laten weten dat u aanwezig zal zijn via +32 (0)16 39 50 50 of info@kerkinnood.be.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid