Wederopbouw van Syrische kerkgebouwen

FacebookTwitterGoogle+

 

Quseir was een belangrijke strategische plaats in Syrië. Het ligt niet ver van de stad Homs, maar tegelijkertijd ligt het ook vlakbij de grens met Noord-Libanon en de overgang naar de Bekavallei. Tijdens de gevechten om de controle over Quseir verlieten bijna 60.000 inwoners – christenen en moslims – de stad.

 

Grotendeels verwoest

1808 syrie_schade_kerk

Beschadigingen in de Sint-Eliakerk

Er waren hier 5000 Melkitisch Grieks-katholieke gelovigen. Veertig van hen werden gedood en acht zijn nog altijd vermist. De stad werd al op 20 maart 2013 bevrijd. In Quseir zijn echter nog steeds 80 % van de huizen verwoest en onbewoonbaar. Van de 750 christelijke gezinnen die daar hebben geleefd, zijn er 340 teruggekeerd, nadat overheidstroepen de stad hadden heroverd.

 

 

 

Aanmoediging

De bisschop zou graag enkele gebouwen weer in gebruik nemen: de kerk, de pastorie, het catechetisch centrum, de parochiezaal en enkele kloosters. De reparaties zijn noodzakelijk om nog meer verwoestingen van kerkelijk eigendom te voorkomen en tegelijkertijd de mensen, doordat het kerkelijk leven weer wordt hervat met deze zichtbare wederopbouw, aan te moedigen om naar hun huizen terug te keren en daar te blijven. Kerk in Nood heeft 24.000 euro beloofd.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood  gebruikt.

Mededeling bij overschrijving: 330-08-19 Syrië

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation