Success Story: Winterhulp voor kinderen op de Krim

FacebookTwitterGoogle+

Op het schiereiland van de Krim zijn er negen Rooms-katholieke parochies. Eén daarvan is de bijzonder levendige parochie van Sint-Maarten in de kuststad Jevpatorija. Ze wordt geleid door de oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria. Ook zusters van de Eucharistie zijn hier actief. “Waar er zusters zijn, daar komen ook vele kinderen en jongeren naartoe. Zowel kinderen als volwassenen herkennen in de zusters het moederlijke gelaat van God”, zegt bisschop Jacek Pyl, die instaat voor de Rooms-katholieke gelovigen op de Krim. Vele kinderen en jongeren wonen de Heilige Mis bij en komen naar de catecheselessen, maar ze nemen ook deel aan de vrijetijdsactiviteiten die worden aangeboden, want in het parochiecentrum kunnen ze tafeltennis en andere spellen spelen. In de zomer organiseert de parochiegemeenschap ook “vakanties met God”, dat zijn zomerkampen waarop de kinderen zich kunnen ontspannen, maar tegelijk ook hun geloof met anderen kunnen delen en verdiepen. In hun omgeving zijn er namelijk niet veel gelovigen. Tot de parochie behoren nog andere dorpen, die door de priesters regelmatig worden bezocht. Ook daar wonen vele kinderen die graag naar de kerk komen.

Bisschop Pyl wilde graag dat de kinderen en jongeren in alle negen parochies van het schiereiland geschenkjes zouden krijgen met Kerstmis. De prijzen blijven immers stijgen en vaak verdienen de ouders niet meer dan 100 euro per maand. Gezinnen met kinderen – vooral wanneer ze meerdere kinderen hebben – kunnen daarvan niet rondkomen. De ouders hebben de bisschop gevraagd om de kinderen geen zoetigheden te geven, maar wel nuttige dingen voor het dagelijks leven, die voor velen een luxe zijn: shampoo, zeep, een warme jas …

Onze weldoeners hebben de bisschop met 10.000 euro geholpen om een glimlach op het gezicht te toveren van de 210 kinderen en jongeren en van hun ouders en om hun nood te lenigen. Van harte bedankt!

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift: 438-00-59 Schiereiland van de Krim

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation