Steun voor karmelietessen in Rwanda

FacebookTwitter

Het klooster van de Karmelietessen in Nyamirambo, een voorstad van de hoofdstad Kigali, is een plaats van stilte en gebed. Deze sfeer trekt altijd weer nieuwe mensen aan die zich voor een paar dagen uit de wereld willen terugtrekken om weer wat dichter bij God te komen.

140410 rwanda_full.jpgSteeds meer priesters, kloosterlingen en leken vragen om retraites. De zusters zijn niet in staat om de gasten te herbergen, want ze hebben niet genoeg plaats, en omdat er gelukkig veel roepingen zijn, heeft de kloostergemeenschap elke beschikbare kamer voor zichzelf nodig. Daarom zijn de zusters in 2011 begonnen met de bouw van een gastenverblijf met 24 kamers. De plek ligt prachtig op een helling, met uitzicht op de berg Kigali en de berg Rebero. Hier zullen de gasten zich naar ziel en lichaam kunnen ontspannen. In het centrum zullen ook enkele arbeidsplaatsen voor mensen uit de buurt worden gecreëerd, die zo bijvoorbeeld met koken of schoonmaken iets aan het gezinsinkomen kunnen bijdragen. Ook voor de zusters zelf zal het gastenverblijf een extra bron van inkomsten zijn.
De eerste bouwfase is met hulp van Kerk en Nood al gerealiseerd.

Nu hebben de zusters opnieuw hulp nodig om de bouw te kunnen voltooien. Zij schrijven: „Het Kind Jezus zet ons ertoe aan om ons met vertrouwen tot u te wenden en om hulp te vragen.” Wij zijn er zeker van dat onze weldoeners de zusters niet in de steek zullen laten, en wij hebben 89.000 euro beloofd aan deze oase van stilte.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood I Oostpriesterhulp gebruikt.

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *