Steun voor de priesteropleiding in West-Oekraïne

FacebookTwitter

De stad Uzhgorod ligt in de Grieks-katholieke eparchie (bisdom) van Mukachevo in het westen van Oekraïne. Uzhgorod was de eerste stad in Oekraïne waar een nieuw seminarie werd gebouwd, na de politieke veranderingen in het land. Er is namelijk al ooit een seminarie geweest, vóór het tijdperk van de Sovjetunie. Toen was dat ondergebracht in de stadsburcht. Het werd echter onteigend door de communisten en de ruimtes werden uiteindelijk aan de universiteit gegeven. Zelfs na het einde van het communisme werden ze niet aan de Kerk teruggegeven.???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kerk in Nood heeft dit seminarie vanaf het begin ondersteund – dat is nu dus 20 jaar. Het werd genoemd naar de martelaar-bisschop, Theodor Romzha, die in 1947 werd vermoord en later, in juni 2001, door Paus Johannes Paulus II bij zijn bezoek aan de Oekraïne, werd zaligverklaard. Kerk in Nood hielp bij de bouw van het seminarie en blijft elk jaar de opleiding van de seminaristen steunen. Momenteel zijn er 84 jonge mannen hier, die worden opgeleid om de Heer en het Altaar te dienen. Dit jaar heeft Kerk in Nood 50.400 euro beloofd – met ander woorden 600 euro per seminarist – zodat zij hun opleiding voor dit jaar kunnen vervolgen.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood  gebruikt. Mededeling voor de overschrijving: Oekraïne 438-04-79

 

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *