Salomonseilanden: Zeven buitenboord- motoren voor boten voor pastoraal werk

FacebookTwitter

07/06/2019 Leuven – De Salomonseilanden zijn een eilandengroep in de zuidelijke Stille Oceaan, gelegen op zowat 720 kilometer ten oosten van Nieuw-Guinea en op 2.000 kilometer ten noordoosten van Australië. Tegenwoordig zijn nagenoeg alle 130.000 bewoners christen. De meesten van hen zijn lid van protestantse geloofsgemeenschappen, maar zowat 13 procent van de bevolking is katholiek.

De zetel van het katholieke bisdom Gizo is gevestigd in de gelijknamige hoofdstad van het eiland Ghizo, maar zijn werkingsgebied omvat in totaal zowat 40 eilanden binnen een straal van 300 kilometer. Drie inheemse priesters en twaalf missionarissen uit diverse Aziatische landen staan hier in voor de acht parochies die zich telkens over meerdere eilanden uitstrekken. Om tot bij de gelovigen te geraken, moeten urenlange verplaatsingen met de boot tussen de diverse eilanden en daarnaast vaak ook nog lastige voettochten door het oerwoud worden afgelegd.

Een priesterwijding in het bisdom Gizo.

Opdat de priesters van het bisdom de 118 missieposten zouden kunnen bereiken, is voor elk van de zeven boten waarover ze beschikken een nieuwe buitenboordmotor nodig. Het intensieve gebruik vergt zoveel van de motoren dat ze na drie jaar niet meer betrouwbaar werken en op elk moment kunnen uitvallen. Op open zee is dat levensgevaarlijk. De motoren van de missieboten zijn echter al meer dan zeven jaar in gebruik en moeten dringend worden vervangen. Kerk in Nood heeft bisschop Luciano Capelli 20.000 euro beloofd om zich zeven nieuwe motoren te kunnen aanschaffen.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling op uw overschrijving: 516-08-29 Salomonseilanden

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *