Peru en Bolivia: Bestaanshulp voor zusters die voor arme en hulpeloze ouderen zorgen

FacebookTwitterGoogle+

acn-20160420-39544De congregatie van de “Hermanitas de los Ancianos Desamparados” (“Kleine zusters van de hulpeloze ouderen”) werd in 1873 in Spanje gesticht om arme, hulpeloze en verlaten oude mensen te helpen die niemand hebben om voor hen te zorgen. Tegenwoordig telt de congregatie 204 huizen in 19 landen op vier continenten. De meeste vestigingen bevinden zich in Midden- en Zuid-Amerika, maar de zusters zijn ook op de Filippijnen, in Mozambique en in Europa actief.

In Peru en Bolivia staan 230 zusters in voor de zorg voor meer dan 2.000 oude mensen, voornamelijk in de grootsteden, waar de traditionele familiestructuren uiteenvallen en de bejaarden snel geïsoleerd raken en afhankelijk zijn van hulp. Voor de zusters staat de volledige mens centraal. Het is belangrijk dat de mensen worden gewassen, voedsel en materiële verzorging krijgen, maar ze hebben evenzeer menselijke genegenheid en bijstand voor hun spirituele en psychologische behoeften nodig. Ook daarvoor zorgen de zusters. “Het lichaam verzorgen om de zielen te redden”, placht de stichteres, de heilige Teresa Jornet, te zeggen.

We zouden de zusters in Peru en Bolivia een financiële steun van 7.200 euro willen geven om in hun levensonderhoud te helpen voorzien.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift: 298-05-39 Peru en Bolivia

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation