Onderdelen voor oldtimers van Cubaanse Kerk

FacebookTwitterGoogle+

De Amerikaanse oldtimers die het straatbeeld van Cuba tooien, worden door de toeristen als een bijzonder attractie gezien en graag gefotografeerd. Voor de inwoners van het land is het echter een lastige situatie. Het embargo, dat volgde op de revolutie van 1959, bracht de invoer van Amerikaanse auto’s tot stilstand. Dus konden tot 2011 alleen maar voertuigen worden gekocht die vóór 1959 waren gebouwd. Maar sinds 2011 is ook de particuliere handel in tweedehands auto’s mogelijk, en in 2013 werd stapsgewijs de aanschaf van nieuwere auto’s mogelijk gemaakt. De prijzen voor een nieuwe auto zijn echter astronomisch hoog: een eenvoudige middelklasse auto kost meer dan 200.000 euro!

160108 cuba_2 Dromen van nieuwe auto’s
Pater Radoslav Kottra uit Slowakije en Pater Hans Weibel uit Zwitserland behoren tot het „Gezelschap van het Goddelijk Woord“ (ook bekend onder de naam „Missionarissen van Steyl“). Zij zijn werkzaam in Mayari in het bisdom Holguín, en hebben de zorg over talrijke geloofsgemeenschappen. Maar hun auto’s zijn heel oud. Met de voertuigen van de andere priesters van het bisdom is het niet beter gesteld. Er zijn nieuwe motoren nodig, accu’s, banden. Maar van nieuwe auto’s kunnen de priesters niet eens dromen.

Paus forceerde invoervergunningen
Toch heeft hun een goed bericht bereikt, nl dat naar aanleiding van het bezoek van de Paus in hun bisdom, de autoriteiten de Kerk een aantal extra invoervergunningen hebben verleend voor bepaalde goederen. Zo kunnen nu ook enkele dringend noodzakelijke onderdelen worden aangeschaft. Kerk in Nood helpt met 12.000 euro, om ervoor te zorgen dat de oude auto’s van de priesters van het bisdom Holguín het nog een tijdje langer uithouden.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.
Mededeling voor gift: 216-08-29 Cuba

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation