Madagaskar : De duisternis verlichten

FacebookTwitterGoogle+

09/02/2018 Leuven – Het Clarissenklooster in het bisdom Ambanja in Madagaskar heet “Kintana Manazava”, wat “Klooster Licht van het Licht” betekent. Het Licht moet de duistere levensomstandigheden van de mensen verlichten, vooral van de vrouwen. Ze zijn vaak alleen met hun kinderen. Familiale samenhorigheid kent men nauwelijks op Madagaskar. Er zijn maar weinig scholen. Het aantal analfabeten is hoog. Ook het geestelijke leven lijdt onder een tekort aan kennis. Bijgelovige praktijken zijn wijd verspreid. Armoede en werkloosheid, prostitutie en drugs zijn de bittere dagelijkse realiteit. Elektriciteit en stromend water zijn een luxe. Velen hebben nog nooit een auto gezien.

Om dit donker te verlichten, beginnen de zusters met het licht van het geloof, met het gebed. De zes zusters, vier novicen en vier jonge postulanten wonen in een klein huis en wijden zich daar aan gebed en vorming. Het grondstuk is betaald, maar de middelen ontbreken voor de uitbreiding van het huis en de bouw van een kapel, die ook opengesteld zal worden voor de parochianen. Zo kunnen allen kracht vinden in het gebed. Kerk in Nood heeft een deel van de financiering, 200.000 euro, beloofd. Legt u ook bij om het Licht te brengen?

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift : Madagaskar

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *